5 idei de afaceri pe care le poți avea în mediul rural

0
38

În urma pandemiei tot mai mulți oameni au ales să renunțe la viața de la oraș și să se retragă în mediul rural pentru a avea parte de un trai liniștit și mult mai sănătos. Dacă ai un job remote la care poți lucra de oriunde, mutatul la țară nu este un inconvenient, însă pentru aceia care au ales să lase agitația urbană și să se reprofileze, mai jos este disponibilă o listă cu idei de afaceri pe care le poți deschide în mediul rural cu bani puțini.

       Iată cele 5 metode prin care poți deveni antreprenor la țară 

1.    Fermă organică

De foarte mulți ani oamenii se plâng de calitatea cărnii pe care o regăsesc la supermarketuri, de aceea o afacere cu carne și produse de origine animală ar putea fi foarte înfloritoare. Poți opta fie pentru creșterea unui anumit tip de păsări sau pentru  o fermă mixtă cu mai multe tipuri de animale, în funcție de bugetul și spațiul de care dispui. Sunt foarte multe afaceri de acest gen care primesc și finanțare prin fonduri europene, deci te-ai putea orienta pentru o astfel de variantă.

2.    Solarii cu fructe și legume

În străinătate este cunoscută opțiunea de a merge la diverse ferme de fructe și legume și să îți culegi singur produsele. Această activitate poate fi considerată una distractivă pentru clienți, deoarece sunt și ei implicați în acest proces de procurare a hranei, iar produsele sunt proaspete și mai bune decât în supermarket-uri sau în piață.

3.     Moară de cereale

O moară de cereale ar putea fi o idee de afacere potrivită pentru mediul rural și cu un număr constant de clienți, dacă ai mai multe opțiuni de a procura materia primă. Pentru început ai putea achiziționa o moară de cereale de la Atomico cu ajutorul căreia să faci făină sau uruială de calitate. Apoi poți să-ți faci reclamă și să ai proprii clienți care să vină să procure de la tine diverse tipuri de făină.

4.    Sere cu flori

Poți să alegi să ai o afacere la fel cum e cea cu legume și fructe prezentată mai sus sau să distribui florile în piețe și florării. Încearcă să cercetezi piața înainte pentru a descoperi cererea și preferințele clienților, astfel încât să ai succes cultivând plantele care se caută.

5.    Apicultură

Probabil ai auzit că în piramidele din Egiptul Antic a fost găsită miere veche de mii de ani care era bună de consum. O afacere cu albine și cultivarea de miere poate fi foarte prosperă în mediul rural. Mai întâi poți începe prin a te documenta despre apicultură sau a cere ajutorul unei persoane avizate care să te învețe și să fie lângă tine în acest proces. Alege o locație potrivită în care să poziționezi stupii cu albine pentru ca acestea să aibă parte de hrană, dar totodată să fie ferite de locuințele oamenilor pentru a preveni eventualele înțepături.

În ultimii ani, mâncarea sănătoasă și provenită din surse sigure și naturale a devenit tot mai căutată, de aceea dacă alegi să îți deschizi o astfel de afacere vei avea parte de un succes garantat și prosper.

Sursă foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.