Autoritatile instalate de Rusia in Crimeea anunta ca vor incepe sa vanda proprietati ale oamenilor de afaceri ucraineni

0
39

Autoritatile instalate de Rusia in Crimeea au declarat sambata ca intentioneaza sa vanda aproximativ 100 de proprietati ucrainene, inclusiv una apartinand presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

Vladimir Konstantinov, presedintele parlamentului din Crimeea, a declarat ca proprietatile nationalizate vor fi vandute „in curand” si ca autoritatile au organizat primele opt licitatii pentru proprietatile unor oameni de afaceri ucraineni.

Contractele de vanzare s-au ridicat la peste 815 milioane de ruble (8,51 milioane de dolari), a declarat Konstantinov pe aplicatia de mesagerie Telegram.

Autoritatile instalate de Rusia in Crimeea au declarat in februarie ca au nationalizat aproximativ 500 de proprietati in Crimeea, inclusiv unele apartinand unor politicieni si personalitati ucrainene de rang inalt.
Crimeea este controlata de Moscova din 2014.

In 2022, autoritatile ruse au anuntat ca iau in considerare nationalizarea proprietatilor ucrainene din peninsula, inclusiv a unui penthouse in valoare de 800.000 de dolari din Yalta cumparat in 2013 de Olena Zelenska, sotia presedintelui ucrainean, a scris The Moscow Times citat de Digi 24.

In 2019, Reuters a scris ca sotia lui Volodimir Zelenski a cumparat apartamentul de lux de la omul de afaceri Oleksandr Buryak, platind mai putin de jumatate din valoarea de piata a acestuia.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un penthouse in complexul Emperor de pe malul Marii Negre, in Crimeea.

Olena Zelenska a platit, in 2013, suma de 163.893 de dolari pentru apartamentul cu trei camere, potrivit declaratiei de venit depuse de sotul ei, ceea ce inseamna 1.263 de dolari pe metru patrat.

Valoarea de piata la acel moment, potrivit site-ului domik.ua, era intre 3.000 si 4.000 de dolari pe metru patrat, scrie sursa citata.

Un agent imobiliar declara sub protectia anonimatului ca un apartament ca cel din complexul Emperor se vinde de obicei cu preturi cuprinse intre 2.500 si 3.000 de dolari pe metru patrat, dar poate ajunge si pana la 5.000 de dolari pe metru patrat.

Biroul de campanie al lui Zelenski a transmis atunci Reuters ca toate impozitele si taxele au fost platite si ca proprietatea a fost declarata in conformitate cu legea.

Totodata, se mentiona ca pretul apartamentului a fost in concordanta cu nivelul pietei de atunci si ca pretul apartamentului a fost evaluat profesional si comparat cu al altor proprietati din zona.

In aprilie 2019, o agentie imobiliara estima ca apartamentul era listat la 790.668 de dolari, de peste patru ori pretul de cumparare din 2013 sau echivalentul a 5.195 de dolari pe metru patrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.