”Avem cel mai mare buget național alocat investițiilor în ultimii 30 de ani” / ”Accesul la finanțare este dublat de reforme și de menținerea politicii pro-business, asumată ferm de Guvern”

0
21

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a participat miercuri seară, la Bruxelles, la o întâlnire cu oamenii de afaceri români și belgieni, prilej cu care a lăudat bugetul de investiții al României din anul în curs.

”După valorile record înregistrate anul trecut în relațiile noastre economice, de aproximativ 4 miliarde de euro, și anul acesta asistăm la o creștere substanțială.  Efortul nostru de a investi și de a crește este important nu numai pentru țările noastre, ci și pentru întreaga Uniune Europeană.

România rămâne destinație atractivă pentru investitori datorită regimului fiscal competitiv, înaltei calificări profesionale a oamenilor, resurselor energetice stabile. Avem cel mai mare buget național alocat investițiilor în ultimii 30 de ani, am deschis mai multe linii de finanțare din PNRR și am semnat recent Acordul de parteneriat cu Comisia Europeană pentru accesarea fondurilor de care România va beneficia prin Politica de Coeziune.

Accesul la finanțare este dublat de reforme și de menținerea politicii pro-business, asumată ferm de Guvern, pe care o vom concretiza și prin înființarea unei agenții guvernamentale pentru investiții”, a transmis Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă se află de miercuri într-o vizită oficială la Bruxelles. Ciucă s-a întâlnit cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Din delegaţia condusă de prim-ministru fac parte ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Citește și…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.