Bătaie pe averea lui Evgheni Prigojin. Avea afaceri în 15 state

0
47

Rudele lui Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner, au început demersurile pentru a intra în posesia afacerilor pe care bucătarul lui Putin le-a deținut. 

În portofoliul mercenarului Evhegni Prigojin s-au afla zeci de companii cu un profit anual de ordinul sutelor de miliarde de ruble. Canalul de știri Mojem Obiasnit precizează că familia lui Prigojin a început să-și transfere bunurile înainte ca acesta să piară în accidentul aviatic.

Evgheni Prigojin a avut afaceri în peste 15 state

În momentul de față cifra exactă a averii nu este cunoscută. Însă, la reședința sa din Sankt Petersburg au fost descoperite acte care atestă că Evgheni Prigojin ar fi fost implicat în activitățile a sute de companii. Autoritățile ruse au identificat sigiliile a 600 de entități juridice. Sursa citată mai precizează că fostul lider Wagner avea afaceri în 15 state.

Avionul în care era Avionul prăbușit în care s-a aflat liderul Wagner.Sursa foto: Daily Mail

Porecla de „bucătarul lui Putin” a dobândit-o în urma contractelor de catering pe care le avea cu administrația prezidențială a Rusiei. De asemenea, a deținut un muzeu de ciocolată în Sankt petersburg, o companie de dezvoltare imobiliară și nu în ultimul rând compania Megaline care supraveghează construcția taberelor militare.

Canalul de știri online, Mojem Obiasnit a făcut o listă cu cele mai profitabile afaceri deținute de Prigojin. Acestea sunt Lahta Plaza, Lahta Park, Megaline, Main Line, Pișcevik, Food Plant, RIA FAN și Nevskie Novosti.

Cu puțin timp înainte de moartea liderului Wagner, pe 18 august, compania Lahta Plaza, a creat în scopuri fiscale o entitate de tip spin-off. De menționat este faptul că Lahta este controlată de Pavel Prigojin. Compania construiește în Sankt Petersburg centre de afaceri, hoteluri și clădiri rezidențiale.  

Averea lui Prigojin împărțită înainte ca acesta să moară 

Aparent primele modificări au fost făcute la două zile după rebeliunea eșuată a șefului Wagner. Totodată, s–a mai descoperit faptul că mama lui Prigojin, Violeta, a fondat fundația Colors of Life. Organizație care s-a ocupat de organizarea expozițiilor de artă. 

Soția lui Prigojin, Liubos a fost până de curând proprietara două dintre cele mai mari companii deținute de liderul Wagner. Dar, văduva a fost înlocuită de Dmitri Koșara care ar fi un partener de cursă lungă al „bucătarului lui Putin”.

Relațiile dintre Liubov și Prigojin se răciseră în ultima perioadă. Liubos a fost deposedată de acțiunile pe care le-a deținut la o serie de companii din imperiul lui Prigojin. Evgheni Prigojin a fost înmormântat pe 29 august în cimitirul Porohovskoye din Sankt Petersburg. Într-un cadru restrâns la care au participat aproximativ 25 de persoane, potrivit ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.