CCIFER: România rămâne atractivă pentru investitorii francezi, chiar dacă mediul politic s-a degradat

0
7


|
0 views

România rămâne o țară atractivă pentru investitorii francezi, iar o dovadă sunt investițiile directe care au crescut la +43% în 2022. Mediul politic și cel social s-au degradat, însă, mai ales pe fondul dificultăților de recrutare a forței de muncă și a scăderii puterii de cumpărare.

Comparativ cu luna aprilie, cifra de afaceri a companiilor a crescut, dar profitabilitatea este în scădere ușoară pe fondul inflației crescute, reiese din Barometrul de conjunctură economică, un chestionar adresat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) firmelor din această comunitate.

Numărul de angajați este în ușoară scădere din cauza dificultăților cronice de a recruta pe o piață a muncii deficitară, în timp ce nivelul investițiilor rămâne ridicat, dar mai mic față de aprilie 2022

Totodată, moralul la nivel de conducere a companiilor se situează la un nivel foarte ridicat.

Comunitatea de afaceri româno-franceză anticipează că, pe termen scurt, creșterea salariilor ar putea menține puterea de cumpărare a angajaților din companii, dar este posibilă și o reducere a activităților economice și chiar înghețarea sau reducerea angajărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.