ce sumă oferă un om de afaceri pentru un întreg sat spaniol

0
23

Micuța localitate Salto de Castro, din Spania, poate fi cumpărată cu totul pentru prețul de 260.000 de euro. Situată în nord-vestul țării, lîngă granița cu Portugalia, localitatea are 44 de case, o biserică, o școală și un bazin de înot, incluse în preț. Salto de Castro a fost ridicată la începutul anilor 1950 de o companie care se ocupa cu electrificarea zonelor rurale din Spania. Aici au fost cazați muncitorii care au construit un baraj de acumulare, în apropiere, transmite digi24.ro.

Însă după finalizarea lucrărilor, oamenii au început să plece, în lipsa locurilor de muncă. În anii 1980, Salto de Castro era deja o localitate părăsită. A fost cumpărată, apoi, de un om de afaceri, la începutul anilor 2000, care a vrut să transforme satul într-un complex hotelier. Dar criza economică mondială i-a curmat planurile, iar acum, la peste 80 de ani, proprietarul a decis să renunţe la proiect. Reprezentanţii companiei imobiliare care intermediază vînzarea au spus, pentru BBC, că anunţul a avut peste 50.000 de vizite, de cînd a fost postat online, săptămîna trecută. Iar aproximativ 300 de persoane, din mai multe ţări, şi-au exprimat dorinţa de a cumpăra, transmite digi24.ro.

Salto de Castro a mai fost scos la vînzare şi în trecut, însă preţul cerut atunci, de 6,5 milioane de euro, a ţinut potenţialii cumpărători departe. Preţul actual, de 260.000 de euro, este comparabil cu cel al unei garsoniere într-o zonă centrală din Madrid sau Barcelona. Anunţul precizează, însă, că cine vrea să renoveze clădirile ori să continue proiectul de transformare a localităţii într-un complex turistic ar trebui să investească în jur de două milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.