Ce vrea să construiască omul de afaceri Călin Lemnaru pe Calea Eroilor

0
23

Omul de afaceri Călin Lemnaru deține un teren pe Calea Eroilor. Au existat o serie de speculații cu privire la construcția unui hotel pe acest teren.

Nicolae Isar, fostul șef de șantier de pe Calea Eroilor, susține că a văzut o franciză privind construirea unui hotel în zonă: „Dacă se face zonă hotelieră acolo, axa Brâncuși nu mai intră în UNESCO. Am văzut această franciză semnată“, a precizat Nicolae Isar în cadrul unei anchete jurnalistice „Dosar România“, difuzat de TVR.

Omul de afaceri susține, în cadrul aceleiași emisiuni, că nu a luat încă o decizie și că informațiile privind o eventuală opoziție în privința includerii Căii Eroilor în patrimoniul UNESCO sunt false: „La Viena se construiește în mijlocul Vienei, la Munchen la fel. Peste tot se construiește, într-adevăr cu niște avize, dar se construiește. Nu știu ce o să construiesc acolo. Eu sunt angrenat în domeniul hotelier. Eu nu am afaceri imobiliare. Nu construiesc blocuri. (…)

Nu am făcut nimic care să afecteze imaginea lui Brâncuși. Nu există vreo dovadă că aș vrea să fac ceva. Nu am vreo autorizație de construcție în acest moment și atunci ce interes aș avea eu ca să nu se construiască, să nu intre în patrimoniul UNESCO. Probabil că cineva de la Cultură, care nu are habar și este pus acolo politic să spună așa ceva“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.