Cifra de afaceri Trencadis, în creștere cu 21%, până la 24,5 milioane de euro – Revista Biz

0
34

Cifra de afaceri Trencadis, în creștere cu 21%, până la 24,5 milioane de euro

Reading Time: 2 minute

Trencadis, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software complexe pentru sectorul guvernamental și cel de business, a înregistrat o cifră de afaceri de 121 milioane lei (24,5 milioane de euro) în 2022, în creștere cu 21% față de anul precedent.

Transformare digitală

2022 a fost pentru Trencadis anul regândirii filosofiei de business cu obiectivul de a deveni una dintre cele mai bine pregătite companii de IT cu activitate semnificativă în sectorul public pentru a începe în perioada următoare noi proiecte majore de transformare digitală a relației statului cu cetățeanul și cu mediul de afaceri.

Rezultatele estimate la începutul anului trecut au fost depășite și pipeline-ul de proiecte pentru 2023 este unul consistent, în creștere față de 2022 datorită competențelor profesionale ale echipei noastre și livrării în cele mai bune condiții a proiectelor complexe de transformare digitală în care ne implicăm ca integrator. Prin regândirea filosofiei de business, am luat opțiunea de a deveni cel mai mare integrator românesc pe piața IT din sectorul public și lucrăm în acest demers împreună cu parteneri, subcontractori și furnizori”, a declarat Marian Murguleț (foto), CEO Trencadis.

Verticale de business

Cifra de afaceri din 2022 a fost susținută de proiectele complexe de integrare de sisteme, de transformare digitală a unor servicii publice și de livrare infrastructură hardware și software. De asemenea, au contribuit la evoluția cifrei de afaceri investițiile în competențele tehnice ale echipei și în tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluții de tip Big Data. În acest context, Trencadis caută în continuare specialiști pentru roluri precum Project Manageri, Business Analiști, Arhitecți de sisteme și specialiști Big Data și AI.

Creșterea companiei Trencadis din anul 2022 s-a bazat astfel pe regândirea filosofiei de business, cunoașterea foarte bună a pieței de profil și a partenerilor de business din domeniul IT și pe o nouă strategie de finanțare. În ceea ce privește strategia de finanțare, parteneriatul cu EximBank a avut un rol important în derularea business-ului Trencadis, impactul financiar al unor proiecte precum Edulib de zeci de milioane de euro. Proiectul Edulib presupune crearea unei platforme digitale cu resurse educaționale deschise și integrarea și valorificarea de resurse digitale de tip resursă educațională deschisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.