digitalizati ANAF-ul, opriti risipa si reformati administratia

0
44
Oamenii de afaceri vin cu solutia pentru gaura din buget: digitalizati ANAF-ul, opriti risipa si reformati administratia

digitalizare anafoameni de afacerideficit bugetargaura buget


Desi guvernantii nostri dau din colt in colt cautand solutii fel si fel pentru a carpi bugetul public, macar de ochii Comisiei Europene, oamenii de afaceri n-au nevoie de mult timp de gandire pentru a creiona, scurt si la obiect, planul ce trebuie urmat ca sa scapam de probleme.


 


 

Oamenii de afaceri din Romania ofera cateva solutii simple si concrete, prin aplicarea carora Romania poate ajunge sa aiba o economie performanta, un buget fara gauri si toate acestea fara sa se puna o presiune nejustificata si imposibil de dus pe umerii firmelor si angajatilor.


 


E vorba despre digitalizarea ANAF, oprirea risipei din bani publici si risipa si reformarea administratiei publice – spune insusi patronul Mobexpert, Dan Sucu, presedintele Confederatiei Patronale Concordia.


 


Guvernul sa se comporte ca o firma privata, ca sa aiba rezultate


 


Reteta de succes, spune omul de business, ar fi ca Executivul sa se comporte la fel ca o societate privata, careia nu-i vin banii din cer, ci care se organizeaza pentru a avea un buget.


 


“Mesajul nostru este simplu. Trebuie reformata si simplificata administratia, oprita risipa, digitalizat ANAF-ul. Guvernul, la fel ca orice firma privata, trebuie sa-si construiasca bugetul dupa posibilitati, si nu dupa nevoi.


 


Stim cu totii ca posibilitatile sunt intotdeauna limitate, pe cand nevoile au fost si vor fi infinite. Nu acest Guvern si nu aceasta coalitie au inventat modul arbitrar de a lua decizii. Modul acesta de lucru este impamantenit de un sfert de secol, dar acestui Guvern si acestei coalitii ii cerem sa-l opreasca”, a transmis omul de afaceri.


 


“Aceasta lipsa de incredere poate sa fie corectata doar daca politicienii decid, in sfarsit, sa spuna stop-joc. Fara risipa banilor publici, fara impunitate in fata legii, fara evaziune fiscala, ci cu digitalizarea ANAF, evaluari ale cheltuielilor conform normelor OCDE, reforma administrativa din temelii si un nou Cod Fiscal simplu, predictibil, fara portite, pentru o Romanie cu ambitii regionale. 


 


Situatia in care ne aflam este rezultatul unor decizii politice, nu doar ale acestui Guvern, ci ale tuturor guvernelor Romaniei, fiind imperativ ca politicienii sa isi asume responsabilitatea si sa comunice pasii pe care ii vor lua pentru eficientizarea aparatului de stat si eliminarea risipei”, a mai transmis sursa citata.


 


Foto: freepik.com


 

Senior Editor Manager.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.