Femeile de afaceri din Bacău au un potențial uriaș în zona antreprenoriatului feminin – Deșteptarea

0
12

1. Cine este Mirabela Bujor Vaslovanu si ce reprezinta ea in comunitatea Bacauana?

Hmm, o intrebare pe cat de simpla pe atat de complicata. Cred ca cel mai greu imi este sa vorbesc despre mine, dar incep prin a spune asa: in primul rand sunt sotie si mama a doi copii minunati de 7 si 5 ani si asta este cea mai mare realizare a mea din aceasta viata. In al doilea rand, sunt femeie de afaceri in plina ascensiune, as zice eu, absolventa a Universitatii Al Ioan Cuza Iasi, specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune, a unui master in Contabilitate, expertiza si Audit, membra a Corpului Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati din Romania, membra a Camerei Auditorilor Financiari din Romania, membru si coordonator in cadrul Organizatiei Femeilor Antreprenor din cadrul UGIR. Cu o vasta experienta profesionala dobandita inca de la terminarea facultatii in 2008, cand am avut norocul sa lucrez pentru grupul de firme Iulius Holding din Iasi plecand de la postul de economist si pana la functia de director economic al SC IULIUS MALL IASI. Dupa 2013. Viata m-a purtat inapoi pe meleaguri bacauane, de aceasta data avand onoarea de a lucra ca Sef Serviciu Implementare Proiecte in Directia de Dezvoltare Durabila si Managementul Proiectului din cadrul Consiliului Judetean Bacau, iar din 2021 pentru o scurta perioada de timp am fost Sef resurse umane in cadrul DGASPC Bacau. Dupa ce am experimentat diferite domenii mi-am concentrat intreaga activitate in domeniul financiar contabil, domeniu care ma reprezinta, ma defineste si care ma provoaca zi de zi. Cine sunt eu? Am sa raspund prin prisma unei cliente, “un altfel contabil” care promoveaza o contabilitate “next level”, care se pliaza pe nevoile clientului, care este disponibila, zambitoare, care este mereu acolo.

2. Ce servicii oferiti si cum va pot contacta oamenii?

Societatea pe care o reprezint se numeste Maris Cont Bacau, este o societate de contabilitate, expertiza contabila , audit si servicii de consultanta in domeniul financiar contabil,  membra a Corpului Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania si a Camerei Auditorilor Financiari din Romania, cu o experienta in domeniul financiar-contabil de peste 10 ani  ce ofera de servicii externalizate companiilor in domeniul contabilitate, salarizare, resurse umane, consultanta fiscala, auditare situatii financiar contabile si auditare fonduri europene. Ma puteti contacta telefonic sau prin intermediul canalelor facebook, instagram pe Expert contabil Mirabela Bujor Vaslovanu sau pe site la adresa la www.mirabelabujor.ro

3. Ati amintit mai sus ca sunteti membra a organizatiei femeilor antreprenor, puteti sa ne spuneti despre ce este vorba?

Da, asa este, sunt membru al OFA UGIR (Uniunea Generala a Industriasilor din Romania) si coordonator al OFA UGIR la nivelul judetului Bacau.

Organizatia Femeilor antreprenor este o organizatie patronala din cadrul UGIR, este persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, apolitica, nonguvernamentala si non-profit.

4. Cine face parte din aceasta organizatie patronala si care sunt obiectivele ei?

Din Organizatia femeilor Antreprenor pot face parte toate doamnele si domnisoarele care cocheteaza cu business-ul, care detin o afacere si care isi doresc sa se implice cat mai mult in activitatea de business women.

 OFA UGIR are ca scop crearea unui mediu în care femeile antreprenor din toate industriile să-și poată promova la nivelul decidenților, soluțiile la diversele probleme ce apar în activitatea economică.

Obiectivul central al organizatiei noastre, constă în creșterea importantei rolului femeii în dezvoltarea societății romanești, sprijinirea, dezvoltarea, promovarea femeilor antreprenor și susținerea inițiativelor de business care generează produse și servicii inovatoare, atât pe plan național cât și la nivel european.

Ne dorim o Romanie cu o administratie publica locala integra si competenta, care să acționeze pe baza principiilor solidarității și cooperării teritoriale, care să câștige respectul și încrederea cetățenilor prin onestitate și transparență în gestionarea resurselor publice în interes local, prin servicii publice de calitate, onorarea promisiunilor și asumarea rezultatelor activităților.

Urmărim cu atenție proiectele finanțate din fonduri europene. Deoarece acestea reprezinta o oportunitate pentru Romania de a recupera decalajele față de standardele europene. Doar printr-o reformă fundamentală și de durată a gestionării lor, vom putea fructifica această șansă la potențialul său maxim.

În același timp, ne dorim ca fiecare cetatean sa aiba sansa la o viata de calitate in Romania prin acces la servicii sociale de calitate, prin egalitate de șanse și de tratament, solidaritate între generații și sprijin instituțional simplificat, accesibil și deschis dialogului.

Cultura si turismul, sunt domenii de interes pentru noi, având în vedere rolul unificator și de expresie a valorilor spirituale, umane. Multe dintre membrele noastre au ales să-și desfășoare activitatea în aceste domenii, adunând în jur comunități și dezvoltându-le armonios.

5. De cand exista organizatia si ce v-a determinat sa faceti parte din aceasta organizatie?

Organizatia a luat fiinta in anul 2020 la initiativa unei doamne deosebite Mirabela Miron, care este presedinta organizatiei si pe care o cunosc de foarte multi ani, cred ca 2011-2012, cu scopul de a creste importanta rolului femeii in dezvoltarea societatii romanesti.

Ce m-a determinat sa fac parte din orgaizatie? Am fost invitata de presedinta OFA UGIR Mirabela Miron la o conferinta nationala desfasurata in Targu Neamt, avand ca tema „Tinerii – o soluție pentru România într-o perioadă a crizelor suprapuse”. Atunci a fost momentul cand am decis ca si comunitatea femeilor antreprenor din Bacau trebuie sa cunoasca avantajele si beneficiile acestei organizatii si evident sa fim si noi reprezentate, Bacaul fiind printre putinele judete care nu au o astfel de filiala.

6. Cum te vezi tu si OFA UGIR peste 5 ani?

Ooo, da, o intrebare de viitor. Imi doresc ca OFA BACAU sa fie cunoscuta fiecarei femei antreprenor, imi doresc ca din aceasta organizatie sa faca parte cat mai multe femei antreprenor din Bacau, imi doresc sa organizam evenimente cum a fost cel de la Targu Neamt, imi doresc sa ne sustinem, sa ne promovam reciproc si sa creem o comunitate frumoasa a femeilor de afaceri din judet. Femeile de afaceri din Bacau au un potential urias în zona antreprenoriatului feminin, exista aptitudini, creativitate, știintă, determinare și cu toate astea nu exista o comunitate de business unită, cu o voce puternică și unitară în mediul antreprenorial feminin din tara noastra

O voce care sa pledeze ca egalitatea de gen să fie respectată și sa nu mai fie umbrită de misoginismul comunitar / politic / instituțional. Trebuie să eliminăm barierele între bărbați și femei și să încercăm să trăim într-o lume cordială, plină de oportunități pentru toți. În acest context, OFA UGIR își propune să fie vocea unitară la nivel național cu scopul de a sprijini femeile din mediul de business românesc.

7. Cum poti veni in ajutorul femeilor antreprenor din Bacau?

Prin organizarea de intalniri periodice, grupuri de lucru, conferinte. Putem spune că preocupările membrelor OFA UGIR acoperă toată plaja socio-economică. Şi anume:

– Antreprenoriat – Fonduri europene și guvernamentale;

– Agricultură – Sănătate – Turism – Dialog Social;

– Relații externe -Diaspora – Fiscalitate – Energie;

– Mediu – Cultură – Educație și formare profesională;

– Social și Dezvoltare Comunitară.

Bacăul este destul de definit in aceasta zona a antreprenoriatului feminin dar știi cum suntem noi femeile, multifuncționale, mame, doctori, bone, business women și din aceasta cauza avem reticente atunci când trebuie sa ieșim în fata. Aici intervin eu și OFA UGIR, noi te ajutam sa te exprimi, sa evoluezi, sa investești în tine.

8. Ati amintit mai sus ca organizati intalniri, grupuri de lucru si conferinte, pe cand

astfel de activitati in Bacau?

In Bacau deja a fost organizata o prima intalnire in data de 21.11.2022 la Hotel C&C Karo

Restort Bacau, unde au participat Mirabela Miron presedinta OFA UGIR, Amalia Georgescu vicepresedinta OFA UGIR si Mihaela Pascariu Managing partner grupul de firme Avisso – consultant fonduri europene, dar si femei de afaceri locale: Iuliana Petrunjel – APIUM FOOD, Coculeana Alupei – Imagecenter, Madalina Bejenaru – Expresii Florale, Diana Simona Lupu – SpaMasaj, Lidia Chirila – psihoterapeut, Beatrice Prisecaru – cosmetolog-Beauty Life si distribuitor official Kangen, Mariana Tanasa – Fundatia Neghinita, Cristina Popa – Eco-Lab Bacau, Creanga Mirela -Floraria Miru Mirela, Iulia Ardeleanu Voineag – cosmeticiana si trainer Juliette Armand, Violeta Bujor – expert contabil Brivcont Consulting, Madalina Boatca – Winmeeth-producator tamplarie PVC. Intentionez sa organizez lunar astfel de intalniri la care sa participe cat mai multe femei antreprenor, sa identificam problemele cu care se confrunta, sa gasim solutii impreuna si sa ne sustinem, iar anul viitor cu siguranta vom organiza o conferinta nationala cu invitati speciali.

9. Ce le-ai spune doamnelor care inca sunt reticente sa vina la o astfel de intalnire?

În primul rând le-as sugera doamnelor antreprenor sa fie open-mind, sa fie deschise la oportunități, aceasta reticenta de cele mai multe ori este o piedică în calea evoluției personale cât și a businessului.

OFA UGIR nu este un partid politic, nu se achita taxa de participare la întâlniri, este o oportunitate pentru fiecare business în parte unde poți afla informații noi și după cum știm informația face diferenta, informația este putere.

Participând la o astfel de întâlnire, ai doar de câștigat: bagaj informațional nou, ajutor reciproc, promovare, susținere.

10. Puteti sa ne spuneti 5 motive pentru care o femeie de afaceri sa se prezinte la o astfel

de intalnire?

1. Informație;

2. Mentorat;

3. Oportunitate;

4. Consiliere;

5. Upgrade professional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.