Fructul care înlocuieşte cafeaua. Un român a dat lovitura în afaceri

0
44

A apărut fructul care înlocuieşte cafeaua. Câteva bobiţe sunt de ajuns să vă dea energie pentru o zi întreagă.

În Voivodeni totul s-a colorat în mov după ce s-a copt aronia. Câteva fructe sunt de ajuns să vă dea energie pentru o zi întreagă, mai multă chiar decât o ceașcă de cafea.

Afacerea de la Voivodeni a pornit de la 50 de tufe, iar acum proprietarii abia fac față comenzilor. Pentru un plus valoare, producția se procesează. 

În Voivodeni, familia Balint cultivă aronia de patru ani. Pe terenul familiei toți arbuștii sunt cultivați în regim ecologic, însă aronia este plantă care le dă cel mai puțin de lucru. Nu necesită multă muncă, iar beneficiile sunt multiple.

Familia Balint vinde momentan fructele pe piața din județ, însă vin și clienți din alte părți ale țării și chiar de peste hotare.
Tot aronia cultivă și familia Macarie din Sânpetru de Câmpie. Aici plantația este în al nouălea an pe rod și producția e mai frumoasă ca de obicei. A fost cald și au fost și ploi abundente, astfel că fructele s-au dezvoltat perfect.

Familia Macarie prelucrează boabele de aronia, astfel că cei care nu vor să consume fructele ca atare le pot servi sub formă de suc.

Atenţie! Nu trebuie consumat în exces acest suc, spun specialiștii. Indicația de consum este de aproximativ 100 de ml pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.