Huțucă, replică pentru PSD: PNL nu susține creșterea taxelor pentru companii

0
25

Bogdan Huțucă (PNL), președintele Comisiei de Buget – Finanțe din Camera Deputaților, a respins miercuri intenția PSD de a propune modificări ale cadrului fiscal, așa cum a scris în exclusivitate G4Media în urmă cu o zi.

„Intenția socialiștilor de a crește fiscalitatea prin impunerea unei taxe pe cifra de afaceri și dorința lor de a implementa impozitul progresiv reprezintă o dublă lovitură pentru mediul de afaceri românesc și pentru clasa de mijloc. O astfel de măsură ar avea efecte negative imediate dar mai ales pe termen mediu și lung”, a spus Huțucă într-un comunicat.

G4Media a scris marți că unul dintre scenariile la care lucrează liderii PSD vizează apariția unei taxe de solidaritate pentru marile companii, în anumite condiții, urmând ca fondurile astfel colectate să susțină scăderea treptată a taxării muncii.

„Creșterea impozitării pentru marile companii ar fi o decizie neloială din partea statului român pentru că astfel ar pedepsi companiile care asigură o mare parte din locurile de muncă din România dar și o mare parte din veniturile de la bugetul de stat. Acest impozit nu se justifică și nu are nicio coerență economică, pentru că ar obliga o parte dintre aceste companii să-și comprime activitățile, să-și restrângă programele de investiții și chiar să blocheze angajările. Măsura este una incoerentă deoarece stabilește același impozit pentru toate companiile, fără a ține cont de marja lor de profit”, a spus Huțucă.

„În ultimele trei decenii, în România s-a format o clasă de mijloc formată din oameni care au investit în educația, în pregătirea și în cariera lor. Acești oameni susțin într-o măsură uriașă bugetul de stat, prin taxele și impozitele pe care le plătesc. A diferenția taxarea muncii în funcție de performanță, a-i penaliza pe cei care câștigă mai mult, înseamnă de fapt a penaliza performanța. Or, rolul statului este acela de a încuraja performanța, de a-ai încuraja pe oameni să muncească mai mult și mai bine, de a-i încuraja să-și dezvolte o carieră profesională care să le asigure un nivel de trai cât mai ridicat. Nicio națiune nu s-a dezvoltat penalizându-i pe cei care fac performanță, așa cum vor socialiștii”, arată liberralul”, a mai spus șeful PNL Constanța.

G4Media a scris că PSD vrea ca scăderea taxării muncii să fie realizată etapizat până în 2030, iar în primă fază, taxarea muncii ar urma să scadă la salariile mici. Practic, ar însemna un impozit progresiv prin care nu cresc taxele actuale, ci sunt scăzute taxele pentru salariile mici.

Huțucă spune însă că taxarea muncii trebuie scăzută pentru toți românii. „Taxarea muncii în România este una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. Soluția liberală este aceea de a scădea nivelul taxelor pentru toți angajații români, indiferent de munca pe care o prestează și indiferent de veniturile pe care le au”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.