Imobiliarele sau comerțul cu autovehicule

0
27

În ultimii 4 ani în județul Sibiu au fost înființate aproape 12.000 de firme, cu diverse forme de activitate. Cele mai bune au intrat recent în clasamentele elaborate de Consiliul Național al IMM-urilor. În clasamentul celor mai bune 10 companii nou înființate, după criteriul performanței globale, cele mai multe activează în domeniul imobiliarelor și construcțiilor, dar și în cel al comerțului de autovehicule.

Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, în anul 2019 în județul Sibiu au fost înmatriculate 3.136 de companii (de la ÎI sau PFA la SRL), în anul 2020 – 2.502 de firme, în 2021 – 3.397, iar în acest an, în perioada ianuarie – septembrie au fost înregistrate 2.886 de firme.

Pe data de 2 noiembrie, Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat, la Ateneul Român, cea de-a 30-a ediție a „Topului Național al Firmelor Private din România”.

Potrivit organizatorilor, au fost realizate mai multe categorii de clasamente: naționale, pe coduri CAEN, pe județ sau pe regiuni. La solicitarea Turnul Sfatului, reprezentanții CNIPMMR ne-au transmis clasamentele pe județul Sibiu, întocmite de organizație după patru criterii de clasificare: cifra de afaceri, profit brut, productivitate și performanța globală. În total, pentru fiecare criteriu au fost întocmite patru clasamente cu cele mai bune întreprinderi mari, mici, micro, mijlocii și nou înființate.

În ceea ce privește performanța globală, pe primul loc în clasamentul companiilor nou înființate este menționată o firmă din Șelimbăr, Residence Excela SRL. Înființată în anul noiembrie 2019, aceasta are ca obiect de activitate executarea de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Pentru anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 19 milioane lei și un profit net de 9,8 milioane. Compania are nouă angajați. Pe poziția a doua este menționată firma Multicamper Trading SRL, înființată în mun. Sibiu în mai 2019, activând în domeniul comerțului cu autoturisme și autovehicule ușoare (sub 3,5 tone). Anul trecut și-a majorat cifra de afaceri cu aproape 10 milioane de lei, înregistrând și un profit net de 1,5 milioane, potrivit datelor transmise la Ministerul Finanțelor. Încheie podiumul compania înființată în ianuarie 2019 la Mediaș, Ostenweg Sysplan, cu o treime din acționariat german. Aceasta activează în domeniul lucrărilor de construcții a proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații. În ultimii 2 ani de raportare a înregistrat afaceri de peste 40 de milioane de lei, față de 12,6 milioane în 2019. Profitul net a depășit anul trecut 15 milioane lei. Compania are 38 de angajați.

Firmele menționate în continuare în acest clasament au ca obiect de activitate următoarele activități: fabricarea de produse din minerale nemetalice, comerțul cu alte autovehicule, activități de consultanță pentru afaceri și management, dezvoltare (promovare) imobiliară, activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client), cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii, precum și dezvoltare (promovare) imobiliară.

În ceea ce privește criteriul productivității companiilor, clasamentul este condus de două companii din mun. Sibiu care au ca obiect de activitate comerțul cu autovehicule și una comerțul produselor din carne, înființată în Arpașu de Jos. Mai departe, domeniile în care firmele sibiene au înregistrat o productivitate bună, conform datelor CNIPMMR, sunt comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet; cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii, activități de consultanță pentru afaceri și management, activități de închiriere și leasing cu autoturisme și autovehicule rutiere ușoare, lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat, precum și fabricarea articolelor din fire metalice; fabricarea de lanțuri și arcuri. În cazul ultimelor două tipuri de activități este vorba de investiții străine – germană, respectiv olandeză.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe
Instagram /
Facebook /
YouTube


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.