Incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare”: stadiul lucrărilor este de 60%

0
23

Stadiul fizic al lucrărilor la incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare”, care va funcţiona în clădirea fostului Spital de Neurologie din strada Louis Pasteur, au ajuns la aproximativ 60%, transmite municipalitatea.
Proiectul a început în luna decembrie 2021, iar constructor este asocierea condusă de Conpila SRL și Inselma SRL ca asociat. Durata de execuție este de 18 luni, iar valoarea contractului de lucrări este de peste 11,9 milioane de lei fără TVA.

Extindere

Până în prezent, au fost executate lucrări pentru refacerea șarpantei și a tencuielilor interioare și exterioare, schimbarea geamurilor, precum și extinderea clădirii în partea din spate. În prezent se lucrează la instalațiile sanitare și electrice din întreaga clădire.

Denumit „Cresc Oradea Mare”, incubatorul de afaceri ar urma să găzduiască firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie dar şi alte domenii creative.
„Proiectul urmărește dezvoltarea unui incubator de afaceri într-o clădire neutilizată (clădirea fostului Spital nr. 5), cu o suprafață utilă de 2.200 mp, aflată în proprietatea municipiului Oradea. În urma reabilitării clădirii, se va amenaja spațiul de desfășurare a activității de incubare, cuprinzând în total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 spații de lucru în open space, 6 ateliere – spații suport pentru firmele incubate, săli de evenimente și training. Pentru amenajarea incubatorului, s-au prevăzut dotări necesare pentru buna desfășurare a activităților rezidenților. Astfel, clădirea va fi dotată cu mobilier, echipamente IT, infrastructura pentru monitorizarea clădirii, acces pe bază de cartele și dotarea atelierelor cu echipamente specifice activităților din domeniul creativ”, mai informează Primăria.

Proiectul este implementat de Primaria Oradea, prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Spațiile se vor atribui start-up-urilor pentru un an

În anul 2023 se vor putea depune solicitările din partea firmelor de tip start-up din domeniul creativ. Calendarul exact al depunerii solicitărilor, precum si criteriile de selecție vor fi anunțate de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, administratorul incubatorului. Perioada în care start-up-urile își vor desfășura activitatea în cadrul incubatorului este de aproximativ un an, astfel încât acestea să poată să se lanseze pe piață și să beneficieze de sprijinul oferit de administratorul incubatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.