Ion Țiriac nu este cel mai bogat român. Cine l-a depășit pe miliardar

0
50

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român, potrivit Forbes. Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au o avere estimată la 13 miliarde de lei și sunt în premieră pe locul întâi al topului alcătuit de revista economică.

Ion Țiriac nu este cel mai bogat român! Cine l-a depășit pe miliardar

În topul respectiv sunt 26 de miliardari în lei, cu opt mai mulți față de 2021. Averea acumulată este de peste 84 de miliarde de lei, în creștere cu aproape 20 de miliarde de lei comparativ cu 2021.

Daniel Dines, care era pe primul loc, a cunoscut o scădere a averii după ce acțiunile UiPath s-au prăbușit. În rest, ceilalalți oameni de afaceri din top au cunoscut creșteri ale veniturilor.

Acum, frații Pavăl, „jucători” importanți și pe piața imobiliară, domină clasamentul, iar Ion Țiriac, care în trecut conducea în „clasamentul bogaților”, este acum pe locul doi.

Ion Țiriac are o avere de 8. 5 miliarde de lei. „Țiriac Holdings integrează, în prezent, peste 40 de companii private, care activează în domenii precum comerț auto, imobiliare, servicii financiare, operațiuni de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție. Omul de afaceri este cunoscut pentru Banca Comercială Ion Țiriac, prima bancă privată din România, care a fost înființată în 1990. Ulterior, entitatea a devenit Unicredit, iar în urmă cu șapte ani Ion Țiriac și‐a vândut pachetul de acțiuni către grupul italian. Banca și‐a schimbat denumirea în Unicredit Bank. În aceeași perioadă, omul de afaceri a vândut și participația în Metro Group” arată Forbes.

8 miliarde de lei este averea lui Dines, situat acum pe poziția a treia

Cum își va împărți averea Ion Țiriac

Ion Țiriac, 83 de ani, a oferit o declarație interesantă legată de modul în care va fi împărțită averea sa. Fostul mare tenismen ar avea 33 de copii, doar trei poartă numele său, însă toți vor primi o cotă egală din imperiu. „Viața privată a lui Țiriac a creat pagini și pagini de comentarii amuzate și zvonuri scăpate de sub control. Primul român care a intrat pe lista Forbes recunoaște cu sinceritate că are 33 de copii: Întotdeauna mi-au plăcut femeile, nu-mi explic de ce. Din cei 33 de copii ai mei, doar trei sunt legitimi și au numele meu. Activele mele, însă, vor fi împărțite în 33 de felii egale și toată lumea va primi aceeași sumă”, arată publicația Outsidernews.it.

 

 

 

 

 

Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat … citește mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.