MOLDPRES News Agency – Forumul de afaceri Republica Moldova

0
43

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Peste 120 de antreprenori autohtoni și de peste Prut au participat la Forumul de afaceri Republica Moldova – România, organizat în cadrul celei de-a XX-a ediții a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, transmite MOLDPRES. 

Evenimentul a avut drept scop intensificarea relațiilor comercial economice dintre cele două state, identificarea noilor posibilități de afaceri, stabilirea contactelor directe de colaborare și încurajarea investițiilor.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Sergiu Harea a menționat că România este principalul partener comercial al Republicii Moldova. Conform datelor estimative, volumul comerțului dintre țările noastre a ajuns la 3,5 miliarde de dolari. ”CCI are semnate 18 acorduri de cooperare cu instituții similare din România, cu suportul cărora am organizat o serie de evenimente peste Prut, printre care expoziția „Moldova Prezintă”. Sper să avem o cooperare frumoasă și în continuare” a declarat Sergiu Harea.

„Dacă la sfârșitul anului 2021 volumul schimburilor comerciale era în jur de 2,5 miliarde de dolari, acum avem schimburi care, sperăm noi depășesc suma de 3,5 miliarde, iar acest salt uriaș nu ar fi fost posibil fără implicarea activă a oamenilor de afaceri, a reprezentanților autorităților publice centrale, a Camerelor de Comerț, cărora le aduc mulțumiri. România rămâne un susținător al parcursului european al Republicii Moldova”, a declarat Ovidiu-Viorel Năftănăilă, adjunct al șefului de misiune al Ambasadei României la Chișinău. 

Prezent la eveniment, primarul municipiului Iași, Mihai Chirică a afirmat că România este cel mai important prieten al Republicii Moldova și avem o datorie istorică să ne susținem. „Multe companii din țara dvs. au trecut Prutul. Produsul din R. Moldova va trebui promovat bine, fiindcă este atât de bun, și se va lovi de o concurență puternică”, a spus Chirică. 

În cadrul forumului de afaceri au fost semnate mai multe acorduri de colaborare între instituții din cele două state. Evenimentul s-a încheiat cu întrevederi bilaterale ale antreprenorilor. 

Foto: CCI

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.