O piață cu piciorul pe accelerație – Revista Biz

0
36
Reading Time: 4 minute

Lipsa de familiarizare cu procedurile și asigurările necesare sau percepția unor costuri ascunse și teama de suprataxări erau doar câteva dintre motivele pentru care nu puțini români evitau, în trecut, închirierea unei mașini. Însă în ultimii ani a avut loc o schimbare a acestei mentalități și tot mai mulți români apelează la serviciile companiilor de rent a car, inclusiv antreprenori care au nevoie de un autovehicul pe termen mediu. Iar Avis România se află în centrul acestor schimbări. 

Până nu de mult, marea majoritate a românilor obișnuiau să închirieze o mașină doar atunci când mergeau în vacanță, în străinătate și optau pentru comoditatea unui vehicul, care să îi ducă de la o atracție turistică la alta, în favoarea trenului sau chiar a unui zbor intern. În ultima perioadă însă, acest lucru s-a schimbat. O arată un studiu realizat de Avis România și firma de cercetare MKOR România, potrivit căruia majoritatea românilor au călătorit, în ultimul an, mai mult în România decât în străinătate. Astfel, peste 90% dintre cei care au participat la studiu au menționat că au călătorit în interiorul României în ultimele 12 luni, în medie numărul deplasărilor interne fiind de șase călătorii.  

„Pe de-o parte, piața de închirieri auto este în strânsă legătură cu turismul și tot ce înseamnă călătorii. România încă se află sub potențialul său turistic, fapt care se simte și în piața de rent a car. Totuși, numărul de închirieri auto este în creștere și ne așteptăm ca trendul ascendent să se mențină și anul viitor. Din punctul de vedere al clienților români, încă nu suntem foarte familiarizați cu acest serviciu și preferăm să căutăm variante alternative atunci când avem nevoie de un autoturism. Însă este important de menționat că cererea crește de la an la an și că există oportunități în acest sens”

Andreea Somnea, directorul comercial al Avis Budget Rent a Car România 

Compania este prezentă de aproape 30 de ani pe piața din România, timp în care și-a ajustat în permanență serviciile pe care le oferă clenților. În același timp, prezența Avis în 170 de țări, cu peste 5.500 de birouri, oferă o vastă experiență la nivel global și ajută compania să identifice cele mai bune soluții pentru fiecare client în parte. Serviciile Avis în România cuprind închirieri pe termen scurt și mediu, până la 12 luni, adaptate atât persoanelor fizice, cât și companiilor. Mai mult, pe lista serviciilor sunt incluse închirieri pentru călătorii de afaceri sau interes personal, închirieri de mașini pentru evenimente speciale, dar și închirieri pentru diferite proiecte cu durată determinată pentru care clienții nu vor să își asume o obligație contractuală, așa cum se întâmplă în cazul unui contract de leasing operațional. Avis pune la dispoziție asistență 24/7, cu o echipă dedicată, pregătită să răspundă prompt la nevoile și cerințele clienților care se asigură că experiența de închiriere a mașinii este una plăcută și fără griji. 

Businessul românesc conduce 

În ceea ce privește flota Avis, clienții pot alege să închirieze dintr-o plajă largă de modele și categorii de mașini. Ca să vă faceți o idee, în România, peste 60% dintre autoturismele din portofoliul Avis sunt automate și cu o vechime de maximum nouă luni. Pasionații de mașini care cochetează cu gândul să închirieze un autoturism pot alege de la modele economice  până la mașini de lux și SUV-uri. 

Antreprenorii care au nevoie de o mașină pe termen mediu  trebuie să știe că Avis a gândit un program special pentru afacerile în continuă mișcare. Cum administrarea unui parc auto propriu presupune alocarea unor resurse uriașe, cel puțin pentru un mic business, prin Avis Free Move, companiile beneficiază de un serviciu complet, externalizat, care le oferă acces la o flotă variată, tarife cu extra beneficii și opțiunea Multidriver, prin care sunt adăugați trei șoferi adiționali la fiecare mașină rezervată. Totodată, Avis oferă un beneficiu unic pe piața de închirieri, antreprenorii pot modifica durata contractului și pot schimba modelul mașinii cu un vehicul de o categorie mai mare, plătind doar diferența.  

„Principalele lucruri care ne diferențiază de restul jucătorilor din piață sunt calitatea la standarde internaționale a serviciilor oferite, cu ajutorul tuturor departamentelor care intră în contact cu clientul, de la crearea rezervării până la comunicarea după momentul predării autoturismului închiriat, dar și flexibilitatea de a oferi pachete personalizate pentru fiecare companie în parte. Experiența îndelungată în piața din România, de aproape 30 de ani, ne ajută să ne adaptăm rapid, indiferent de context. Lucrăm în permanență să îmbunătățim serviciile din portofoliul nostru și să depășim așteptările clienților. Totodată, oferim încă de la început transparență asupra costurilor și punem în prim-plan siguranța clienților noștri, astfel că orice mașină închiriată prin Avis este verificată înainte de predare”

Andreea Somnea, directorul comercial al Avis Budget Rent a Car România 

Piața din România încă are nevoie de o creștere a încrederii în închirierea auto ca o opțiune convenabilă și eficientă. Lipsa de familiarizare cu procedurile și asigurările necesare poate genera incertitudine în fața serviciilor de rent a car, mai ales pentru persoanele aflate la prima închiriere. În același timp, există percepția unor costuri ascunse sau teama de suprataxări, însă cei care apelează la companii mari, cu tradiție în industrie, toate costurile sunt transparente și la final nu există surprize. 

„În ultimii ani s-a arătat o schimbare a mentalității, astfel că tot mai mulți români își îndreaptă atenția către serviciile de rent a car, în special în anumite situații cum ar fi călătoriile de afaceri sau vacanțele în străinătate. Suntem încrezători că oferind servicii profesionale și transparente tot mai mulți consumatori vor înțelege că există numeroase avantaje și vor fi tot mai deschiși să apeleze la acestea”, spune Andreea Somnea, directorul comercial al Avis.    

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 377 (6 octombrie – 6 noiembrie 2023). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.