Pedeapsă definitivă pentru un om de afaceri din Gorj | Ştiri locale de ultima ora, stiri video

0
46
Vasile Crețoiu, administratorul unor firme din Bumbești Pițic, a fost condamnat definitiv pentru evaziune fiscală. Bărbatul a recunoscut faptele și a primit o pedeapsă cu suspendare.
Crețoiu a fost condamnat la 1 an şi opt luni de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată (6 acte materiale), pedeapsa fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 3 ani.
În acest timp, afaceristul va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Bumbești-Piţic sau Primăriei Novaci, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
În plus, omul de afaceri trebuie să achite statului banii pe care nu i-a plătit ca taxe și impozite: „Obligă inculpatul la plata sumelor reprezentând obligaţiile fiscale principale, în cuantum de 157 528, cu accesoriile aferente calculate potrivit Codului de procedură fiscală, până la data achitării integrale a debitului către partea civilă Statul Român reprezentat de Agenția Națională de Administrare Fiscală București – Direcţia Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj – cu titlu de despăgubiri civile”, a decis, în primăvară, Tribunalul Gorj, sentința fiind menținută de Curtea de Apel Craiova.
ANAF a contestat sentința, susținând că, „în mod greşit”, instanţa de fond l-a obligat pe inculpat doar la plata sumei de 157.528 lei, în situaţia în care creanţa la bugetul general consolidat depășește 500.000 de lei.
Curtea de Apel Craiova a respins, luni, apelul ca nefondat. „În temeiul art. 421 pct. 1 litera b Cod procedura penală, respinge apelul declarat de apelanta parte civilă Statul Român reprezentat de Agenția Națională de Administrare Fiscală Bucureşti-Direcţia Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj împotriva sentinței penale nr. 40 din data de 28 martie 2023, pronunțată de Tribunalul Gorj în dosarul nr. 3935/95/2022 privind pe intimatul-inculpat Creţoiu Vasile, ca nefondat. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă apelanta-parte civilă la plata sumei de 400 lei cheltuielile judiciare către stat. Definitivă”.
I.I.
LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.