Promateris raportează o cifra de afaceri de 69 milioane de lei în prima jumătate a anului 2023

0
46

Promateris (BVB: PPL), grup industrial român și lider în Europa Centrală și de Est în producția de ambalaje cu amprenta redusă de carbon, publică rezultatele aferente primului semestru din 2023. Promateris raportează o cifra de afaceri  de 69 de milioane de lei. Societatea își concentrează eforturile spre accelerarea implementării programului de investiții. Situațiile financiare publicate la semestru sunt neauditate.

“Primul semestru din anul 2023 a fost marcat de imprevizibil, cu evoluții ale pieței dificil de anticipat, însă apreciem că, pe fondul investițiilor semnificative, premisele sunt pozitive pentru sfârșitul anului 2023 și pe termen mediu.

Estimăm că tendința de scădere progresivă a prețurilor materiilor prime va avea un impact pozitiv asupra marjelor, cu efect ce se va reflectă în rezultate la sfârșitul anului și în 2024. În ce privește eforturile societății de îmbunătățire a eficienței operaționale, concentrarea este pe controlul costurilor și o mai bună politică de previzionare a necesarului de materii prime.

În linie cu strategia noastră de orientare către producția de ambalaje cu amprenta redusă de carbon și, implicit, cu obiectivele noastre de sustenabilitate, am demarat în semestrul 1 un proces accelerat de dezinvestire din divizia de PVC. Impactul negativ asupra rezultatelor financiare în prima parte a anului va fi compensat de efectele investițiilor actuale și de creșterea vânzărilor de produse bio în perioada următoare.

Programele de investiții în curs de finalizare în 2023 sunt în valoare totală de 8 milioane de euro. Această modernizare ne va plasa pe o traiectorie de creștere pe termen mediu, prin noi capacități de producție, noi produse și noi piețe. Linia nouă de business, BioMateris, va fi operațională în S2 2023 și ne va ajută să ne integrăm pe verticală prin internalizarea unor materii prime în lanțul de producție și să îmbunătățim marjele”, spune Tudor Georgescu, CEO Promateris

Prin linia de business BioMateris, compania va începe și producția de materie prima pe baza de amidon de porumb, adresată producției de ambalaje biodegradabile și compostabile. Odată cu lansarea acestei linii de business, Promateris va fi prima companie din Europa de Est care produce materie prima pe baza de amidon de porumb, dezvoltând o serie de rețete și proceduri proprii.

În primul trimestru al anului 2023, Promateris a demarat instalarea de panouri fotovoltaice în cadrul proiectului Green Energy for Bio-based & Compostable Packaging Production. În anul 2022, Promateris a câștigat un grant în valoare de 597.000 de euro, acordat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, în cadrul programului “Energy programme în România”. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1.000.000 de euro și acesta reprezintă primul pas al companiei Promateris în tranziția către utilizarea de energie regenerabilă în procesul de producție. Capacitatea instalată prin acest proiect va deservi aproximativ 20% din consumul de electricitate al companiei, contribuind la scăderea cheltuielilor de exploatare. Promateris are planificat să înceapă utilizarea energiei produse de panourile proprii începând din semestrul al doilea al anului 2023 (S2 2023).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.