Scandal în mediul de afaceri din Iași! Doi frați au ajuns

0
48

Un scandal a izbucnit în mediul de afaceri din Iași! Vasile Huludet îl acuză pe fratele său, Gigi Huludet, că are angajați la negru, dar și că aceștia muncesc fără echipament de protecție. Firma SC Forest Construct Express SRL, deținută de Gigi Huludet, se ocupă cu exploatarea lemnului. Cel acuzat spune că există un conflict mai vechi între el și fratele său

Doi frați din Iași au ajuns dușmani din cauza averii, iar unul dintre ei este acuzat că are angajați la negru, care muncesc fără echipament de protecție. Gigi Huludet, patronul SC Forest Construct Express SRL, care se ocupă de exploatarea lemnului, este acuzat de fratele său, Vasile Huludet, că încalcă legea. Reclamantul a depus sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iași.

„Vreau să vă aduc la cunoștință faptul că sunt mai multe nereguli pe raza comunei Aroneanu, în pădurea Letea din Iași, unde se desfășoară lucrări de exploatare a lemnului cu un număr de cinci-șase muncitori care nu lucrează cu forme legale și nici nu au echipament de protecție.

Oamenii trebuie să aibă cască de protecție, mănuși, genunchere, bocanci și protecție la picioare, ca să nu se taie cu drujba. Anul trecut, un muncitor care nu avea echipament de protecție, ce se numește Mihai Ostrovanu, s-a tăiat cu drujba, a ajuns la spital și nu s-a schimbat nimic de atunci.

Tot așa muncesc oamenii și pot oricând să se taie. Firma depozitează lemnul în satul Rediu Aldei, comuna Aroneanu. Tot în zona aceea exploatează lemnul”, susține Vasile Huludet. Inspectorii ITM Iași au verificat mai multe firme și au aplicat amenzi pentru munca la negru.

Un scandal a izbucnit între doi frați în mediul de afaceri din Iași

Contactat telefonic de reporterii BZI, Gigi Huludet neagă acuzațiile aduse de fratele său și spune că acesta este invidios pe succesul său.

„Nu am lucrători la negru. Toți muncitorii mei au contracte de muncă. Suntem eu, fiul meu, soția și încă un muncitor care lucrează la mine. Fratele meu, care e dus oleacă cu capul, invidios, lansează acuzațiile la adresa mea. Eu nu vreau să-i fac rău, dar s-ar putea să-i pară rău că trăiește. Conflictul e de mai mult timp, de când erau părinții, cu terenurile.

Eu am mai multe firme, el nu are nimic. L-am angajat, el a făcut probleme. Eu tot tac, nu zic nimic, dar o să-mi dau drumul la gură. I-am zis să se liniștească. A fost și azi (n.r. – 1 februarie 2023) aici, unde depozităm lemnele. Erau fiul meu și doi oameni care culegeau crengi, deci nu erau angajații mei. A fost ieri ITM-ul la mine și a zis că e totul în regulă. Cum au venit, așa au plecat”, susține Gigi Huludet, administratorul firmei SC Forest Construct Express SRL.

Potrivit ultimelor date financiare ale firmei, în anul 2021, numărul mediu de angajați era 1 și firma avea profit 0. Cifra de afaceri înregistrată era de 66.000 de lei, iar firma avea datorii de 71.000 de lei. În Iași a crescut cererea pentru lemne, dar și numărul firmelor care se ocupă de exploatare.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul scandalului izbucnit în mediul de afaceri din Iași, între cei doi frați Huludet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.