Vom continua să ne amestecăm – Capital

0
25

Fondatorul Wagner a recunoscut că a fost implicat în alegerile din SUA: Vom continua să ne amestecăm

Fondatorul Wagner, omul rus de afaceri Evgheni Prigojin, a anunțat că  a fost implicat în alegerile din Statele Unite ale Americii (SUA). Declarațiile acestuia, care au fost făcute pe rețeaua de socializare rusă VKontakte, echivalentul Facebook, reprezintă primele astfel de declarații efectuate din partea unei persoane suspectate de către Washington.

„Ne-am amestecat (în alegerile americane), ne amestecăm şi vom continua să ne amestecăm. Cu grijă, cu acuratețe, chirurgical, în propriul nostru mod, cum știm să o facem”, a fost declarația omului rus de afaceri.

Fondatorul Wagner a mai spus că „în timpul operațiunilor noastre de localizare, vom înlătura simultan ambii rinichi și ficatul”, însă nu a dat mai multe detalii în acest sens.

Nenumărate acuzații la adresa lui Evgheni Prigojin

De-a lungul timpului, omul rus de afaceri a fost acuzat că sponsorizează așa numitele „firme de troli” din Rusia, cu scopul de a influența politica americană. Pe acest fond, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii (SUA), a oferit în luna iulie a acestui an suma de 10 milioane de dolari celui care venea cu informații despre angajamentul rusului în ingerințe în alegerile din SUA.

Statele Unite ale Americii (SUA) nu sunt singurele care sunt pe urmele omului rus de afaceri. Acesta este vizat și de sancțiuni britanice și ale Uniunii Europene. Până de curând, acesta a fost o prezență discretă și este adesea numit „bucătarul lui Putin” deoarece firma sa de catering are contracte cu Kremlinul, însă de ceva timp el a venit mai vocal, criticând chiar și rezultatele generalilor ruși în războiul din Ucraina.

Nu în ultimul rând, omul rus de afaceri Evgheni Prigojin a declarat în cursul lunii septembrie că a fondat grupul de mercenari Wagner, acesta fiind activ în Siria, Africa și Ucraina.

În cursul zilei de vineri, 4 noiembrie, grupul de mercenari Wagner a deschis un centru tehnologic în domeniul apărării la Sankt Petersburg, acesta fiind un alt pas al omului rus de afaceri pentru a-și arăta calificările militare, notează Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.