„Vom lansa o bere fermentată cu drojdii sălbatice în 2023“. Berea realizată de Oriel Beer este prezentă în circa 30 de locaţii din România, dar şi în alte ţări

0
42

Ioana Coca, cofondator, Oriel Beer (foto dreapta): Lucrăm şi cu doi distribuitori din Olanda, suntem prezenţi acolo în mai multe locaţii. De asemenea, vrem să intrăm şi pe piaţa din Italia, unde am fost anul trecut la un festival important.

Ioana Coca şi Laurenţiu Mândrilă, fondatorii Oriel Beer, au participat anul trecut la un program de specializare în producţia berii în cadrul unui program Erasmus +, pentru care au obţinut finanţarea unui grant de 60.000 euro. Povestea Oriel Beer, ale cărei prime file au fost scrise în 2017, a fost prezentată în cadrul emisiunii ZF Afaceri de la Zero, proiect susţinut de Banca Transilvania.

Programul la care cei doi tineri au participat – „Ascomycota – Innovative yeast cultivation from Belgium to Romania“ sau Project AYCBR, numele proiectului din categoria Parteneriate de mică anvergură, Vocational Educational Training, a avut drept obiectiv principal îmbogăţirea cunoştinţelor tehnologice, specializarea berarilor privind recoltarea şi cultivarea de drojdii sălbatice din Belgia, aducerea drojdiilor în România pentru brasarea unei beri, într-un parteneriat româno-belgian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.