Alegeri FRH. Cine sunt candidații, cum se votează + toate evenimentele importante ale zilei

Articol de Costi Prună – Publicat joi, 28 aprilie 2022, 09:00 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 13:50

Federația Română de Handbal (FRH) își alege președintele pentru următorii patru ani. Astăzi, la hotelul JW Marriott din București, de la ora 11:00, are loc Adunarea Generală pentru votarea șefului handbalului românesc.

  • În afară de Alexandru Dedu, președintele în funcție, mai candidează Constantin Din, fost arbitru internațional și principalul contracandidat al lui Dedu, Bogdan Voina, fost jucător la Steaua și SC Selestat, și Dan Maximilian Gavrilă, director și antrenor la clubul ACS Școala 181 SSP București. 
  • Pentru a câștiga din primul tur, unul dintre cei patru trebuie să obțină 114 voturi, dacă vin la vot toate cluburile, sau o majoritate simplă, adică 50%+1 din numărul total al voturilor, dacă nu vin toate cele 225 de cluburi.
  • GSP.ro va transmite în timp real cele mai noi informații de la evenimentul de la JW Marriott din București.

UPDATE 13:40 Campionii mondiali, ținuți la ușă! Alexandru Dedu nu le-a permis să asiste la alegerile de azi: „O umilință totală pentru noi!”

Cristian Gațu, Cornel Oțelea, Valentin Samungi, Radu Voina sau Mihai Marinescu, câteva dintre legendele handbalului românesc, au rămas azi pe holurile hotelului Marriott, în timp ce în sala principală se desfășura Adunarea Generală în urma căreia va fi ales președintele handbalului românesc pentru următorii patru ani.

În timp ce candidații pentru șefia FRH își țineau discursurile în sala principală de la Marriott, câteva dintre numele de referință din handbalul românesc au primit interzis să intre și au fost nevoiți să aștepte în recepția hotelului, acolo unde au rămas pe toată durata Adunării Generale.

UPDATE 13:30 Alegerile continuă, la fel și tensiunile

Șeful comisiei de validare a cerut ca fiecare votant să se prezinte cu buletinul și legitimația de alegător, dar Cristina Vărzaru a spus ca fiecare votant a prezentat buletinul când a primit legitimația ca să intre în sală.

UPDATE 13:15 Dănuț Lupu a votat pentru Dinamo

”Mi-a plăcut întotdeauna handbalul, nu doar azi. Mă abțin să spun pentru cine a votat Dinamo. Am votat eu pentru că președintele e plecat, vicepreședinta e la Comitetul Olimpic, așa că a căzut în sarcina mea. Îmi face o plăcere deosebită pentru că am întâlnit aici mulți prieteni” 

„Atmosfera e puțin încărcată pentru că nu se știe cine va fi președinte, dar în rest e OK”, a spus Lupu. 

Alegeri FRH. Handbalul românesc își alege astăzi președintele » 4 candidați, cum se votează

Dănuț Lupu / Sursă foto: Costi Prună

UPDAE 12:59. Start vot!

A început votul pentru desemnarea noului președinte al FRH, primul club care a votat este LPS Alba Iulia.

UPDATE 12:35 Discursul lui Alexandru Dedu: „Acum sunt candidatul gras, urât, șchiop și hoț”

Candidații și-au prezentat discursurile. Alexandru Dedu a spus: 

”Acum sunt candidatul gras, urât, șchiop, hoț din ziare”. El a adăugat că vrea o creștere organică în handbal, așa cum s-a întâmplat în alte țări și ca rezultatele naționalelor să fie predictibile. Constantin Din a afirmat: ”Vreau să descentralizez modul de desfășurare la competițiile de juniori și copii, să existe mai multă implicare din partea AJH-urilor”. 

El își propune să atragă mai mulți sponsori, să digitalizeze modul de organizare al FRH, să fie dur cu arbitrii care se implică în stabilirea rezultatelor meciurilor. După cinci minute i-a fost tăiat microfonul, a mai cerut treizeci de secunde, care i-au fost acordate. 

Din a prezentat demisia în plic, dacă nu face ce spune.

UPDATE 11:45: 113 voturi necesare pentru ca noul președinte să fie ales

 Fiind prezente 224 de cluburi, se câștigă din primul tur cu 113 voturi / majoritate simplă. Dacă nu, primii doi clasați intră în turul 2. 

UPDATE 11:15 Tadici acuză că politicul ar fi implicat în alegeri

Gheorghe Tadici, fostul selecționer al naționalei, un contestatar declarat de-ai lui Alexandru Dedu, spune că mulți dintre delegații cu drept de vot au venit astăzi la urne ca urmare a unor presiuni politice. „Inclusiv ieri au fost schimbați unii delegați ai cluburilor”, a acuzat Tadici, la sosirea la JW Marriott.

UPDATE 11:00 Daniel Georgescu vrea schimbare: „Să conducă altcineva, pentru că știu cum s-a condus în ultimii 8 ani”

Daniel Georgescu, fostul manager al celor de la Dinamo, se ridică împotriva lui Alexandru Dedu:

Vreau schimare! Să conducă altcineva, pentru că știu cum s-a condus în ultimii 8 ani și, din punctul meu de vedere, suntem pe un drum greșit. De ce să nu mai continue actuala Federație? Faptele vorbesc! Toate lucrurile spuse de el sunt copiate”, a spus fostul oficial dianmovist. 

UPDATE 10:30 Cristian Gațu și Radu Voina, prezenți la Adunarea Generală

Cristian Gațu și Radu Voina, două nume cu greutate din handbalul românesc, au vorbit despre cum văd ei starea actuală a handbalului autohton. Gațu, dublu medaliat olimpic, cu argint şi bronz, dublu campion mondial la handbal cu echipa României și fost președinte al Federației Române de Handbal, nu participă la ședință, a rămas pe holurile de la Marriott. 

Nu mai putem îndura nici măcar o zi incompetența, minciuna și hoția. Am plâns când ne-a bătut Kosovo și plângem când constatăm zi de zi că nu vine nimic din urmă și ne prăbușim”, a declarat Radu Voina. 

Alegeri FRH. Handbalul românesc își alege astăzi președintele » 4 candidați, cum se votează

***

Alexandru Dedu, președinte din 2014, vizează al treilea său mandat în fruntea hanbalului românesc. 

Sondaj GSP, înaintea alegerilor FRH » Care e intenția de vot a cluburilor din prima ligă, cine e anti-Dedu + cum arată calculele la zi

ALEGERI

Sondaj GSP, înaintea alegerilor FRH » Care e intenția de vot a cluburilor din prima ligă, cine e anti-Dedu + cum arată calculele la zi

Azi e ziua alegerilor pentru președinția FRH

La alegerile de astăzi au drept de vot 226 de cluburi din cele 245 afiliate, deoarece 19 dintre ele nu îndeplinesc criteriile FRH.

114 voturipentru reprezintă cota necesară pentru a fi ales președinte al FRH din primul tur

8este numărul anilor de când Dedu conduce Federația Română de Handbal

Handbalul românesc în fața unui moment decisiv! Ce alege: schimbarea sau continuitatea?

Alegeri FRH

Handbalul românesc în fața unui moment decisiv! Ce alege: schimbarea sau continuitatea?

Cine sunt cei patru candidați pentru șefia FRH:

  • Alexandru Dedu, omul care este la butoanele handbalului românesc de opt ani, consideră că mai are nevoie de încă patru, pentru ca „România să devină o forță”, așa cum se exprimă pe site-ul său. „Am schimbat o mentalitate cu 180 de grade, dintr-o enclavă cu multă suficiență, în care eram eterni campioni mondiali și le știam pe toate, am ajuns să înțelegem că nu le știm… Vreau toate voturile”, a spus, pe Facebook-ul Eurosport România, Alexandru Dedu, 50 de ani.
  • Marele favorit al schimbării, fostul arbitru internațional Constantin Din, 58 de ani, ar fi putut câștiga din primul tur, cred oamenii din echipa sa, dar până să apară Bogdan Voina. Acum, Din speră la același lucru, dar majoritatea votanților spun că va intra în turul al doilea cu 70-80 de voturi și acolo devine favorit.
  • Profesorul Maximilian Gavrilă, preşedinte al ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti, în vârstă de 68 de ani, afirmă că se bazează pe aproximativ 40-50 de voturi și în turul al doilea nu îl va susține pe Alexandru Dedu. Are încredere în cluburile școlare și în liceele cu profil sportiv, 78 la număr.
  • Ultimul intrat în cursa pentru președinția FRH e fostul jucător Bogdan Voina, 43 de ani. Fiul campionului mondial Radu Voina crede că a recuperat decalajul față de adversari și se bazează pe 60-70 de voturi.

Cu un președinte „drept”, handbalul românesc merge tot mai în jos

EDITORIAL

Cu un președinte „drept”, handbalul românesc merge tot mai în jos

Alte mize la alegerile de azi

Tot astăzi va fi ales și vicepreședintele FRH. Sunt doar 2 candidați pe un singur loc, Steluța Luca și Sorin Dinu.

Bătălie mare este și pentru cele 15 locuri din Consiliul de Administrație, unde și-au depus candidatura 38 de persoane. Printre candidați: Gheorghe Tadici, Flaviu Sâsâeac, Viorel Mazilu, Vasile Viman, Silviu Băiceanu, Alin Cârligeanu, Rudi Stănescu, Alex Weber, Daniel Kotecz, Daniel Georgescu sau Remus Drăgănescu.

Bogdan Voina candidează la președinția FRH: „Paradoxul e că în România se investește foarte mult. Problema e la juniori”

Citește și alte știri despre alegerile FRH:

Handbalul românesc în fața unui moment decisiv! Ce alege: schimbarea sau continuitatea?

„500€ sub pernă, în 2018! Votul va costa mai mult acum” » Un contracandidat al lui Dedu la șefia FRH face acuzații grave

Scrisoarea deschisă a lui Gheorghe Tadici, înaintea alegerilor FRH: „Nimeni nu-și dă seama că ne aflăm într-un declin continuu” » 3 măsuri propuse pentru redresarea handbalului feminin românesc

Cele mai recente știri
Știri similare