Sebastian Popescu s-a înscris pentru a treia oară în cursa pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni. Acesta arată că este medic veterinar și antreprenor în domeniul media și candidează din partea Partidului Noua Românie. 

Digi24.ro publică în această perioadă portretele celor 11 candidați la alegerile prezidențiale. Ne-am concentrat pe cinci mari capitole: avere, studii, experiență profesională, experiență politică și controverse. 

Sebastian Popescu este la bază medic veterinar. Acesta arată că a terminat cursurile Facultății de Medicină Veterinară din Timișoara în anul 2006.

Ulterior, s-a mutat în București, unde susține că a lucrat la diverse cabinete, magazine de profil sau farmacii veterinare până în anul 2012. 

S-a concentrat apoi „cariera în jurnalism și antreprenoriat media”, după cum arată pe blogul personal, și a înființat o platformă dedicată jucătorilor amatori de tenis din România.

Sebastian Popescu a intrat în politică în anul 2015, când a fondat Partidul Noua Românie. 

Acesta a candidat la alegerile prezidențiale din 2019, cele anulate din 2024 și a intrat din nou în cursa pentru Palatul Cotroceni. 

În 2019 a obținut 30.850 de voturi (0.33%), în timp ce în 2024 a obținut 14.683 de voturi (clasându-se sub Ludovic Orban care s-a retras în timpul campaniei electorale).

Biroul Electoral Central (BEC) a ridicat suspiciuni asupra modului în care Sebastian Popescu a obținut semnăturile pentru a putea candida în acest an și a făcut o sesizare penală în acest sens.

În declaraţia de avere, candidatul  independent nu a menţionat niciun venit în ultimul an, dar în schimb are o casă de 78 mp în localitatea Făureşti (judeţul Vâlcea), un teren intravilan de 2.426 mp şi alte 13 terenuri agricole în aceeaşi comună, având o suprafaţă cumulată de peste 18.000 mp, la rubrica „mod de dobândire” fiind menţionat „contract de întreţinere”.

Viziuni asupra unor domenii cheie: 

  • „Economia României trebuie să fie una sustenabilă, care să ofere prosperitate pentru toți cetățenii”. Vrea reindustralizarea României, investiții strategice în infrastructură și sprijinirea antreprenorilor tineri;
  • „Un stat puternic și funcțional se bazează pe un sistem de justiție independent și echitabil”. Vrea consolidarea luptei împotriva corupției, digitalizarea sistemului juridic, crearea unui cadru legislativ care să asigure echitatea și egalitatea;
  • „O educație de calitate este fundamentul unei societăți dezvoltate și echilibrate”. Vrea reforma cirriculumului școlar și creșterea finanțării sistemului de educație; 
  • „România are nevoie de un sistem de sănătate modern, accesibil și eficient”. Modernizarea spitalelor, creșterea salariilor personalului medical și accesibilizarea serviciilor medicale; 

Alte profile ale candidaților la alegerile prezidențiale

Editor : M.G.

Share.
Exit mobile version