Conflictul tot mai intens dintre Israel și Hamas a ajuns miercuri pe sălile Parlamentului European, unde a izbucnit o altercație fizică între un membru al personalului de stânga și o europarlamentară de centru-dreapta pe tema controversată, scrie Euractiv. Europarlamentara este o suedeză este de origine română.

Potrivit unor surse care au cunoștință despre incident, membrul personalului ar fi urmărit-o pe europarlamentară în interiorul Parlamentului și, când a început să o filmeze cu telefonul mobil, situația a degenerat în violență fizică.

Europarlamentara în cauză este Alice Teodorescu Måwe, o parlamentară suedeză aflată la primul mandat, care face parte din comisiile pentru libertăți civile și apărare, a aflat Euractiv. Biroul ei a declarat miercuri seara că ea a fost victima atacului și că afirmațiile contrare sunt „nefondate”.

Teodorescu Måwe a fost recent în atenția ziarelor prin sprijinul său ferm față de Israel, afirmând că recunoașterea patriei evreilor ar trebui să fie o condiție prealabilă pentru obținerea cetățeniei suedeze.

Angajata, o suedeză de origine din Orientul Mijlociu, lucrează pentru Partidul de Stânga din Parlamentul European.

Ambele părți au depus plângeri separate la poliție, potrivit presei suedeze.

„În această dimineață, colega mea a intrat în biroul meu în stare de șoc și mi-a arătat urme pe braț. S-a dovedit că o parlamentară suedeză a agresat-o fizic pe colega mea”, a declarat secretara Partidului de Stânga, Marie Antman, într-un comentariu pentru agenția de știri TT.

Totuși, potrivit Lizei-Maria Norlin, secretara generală a Partidului Creștin-Democrat din Suedia, Teodorescu Måwe a fost cea care a fost agresată.

„În drum spre o ședință, Alice a fost abordată fără provocare și a fost amenințată”, a scris Norlin într-o postare pe Facebook . „Situația a fost extrem de neplăcută pentru Alice.”

Teodorescu Måwe a solicitat protecție din partea Parlamentului European

În urma incidentului, Teodorescu Måwe a solicitat protecție din partea Parlamentului European, a adăugat Norlin.

Solicitat să comenteze, Parlamentul European nu a confirmat cererea de protecție, dar a declarat că problema este investigată „cu prioritate”. Parlamentul și-a reiterat „politica de toleranță zero față de violența în incinta sa”.

Euractiv poate confirma că în partea Parlamentului unde a avut loc incidentul funcționa un sistem de supraveghere video. Purtătorul de cuvânt a declarat că evaluarea inițială „confirmă versiunea deputatului european asupra evenimentelor”.

 

 

 

 

 

Editor : M.C

Share.
Exit mobile version