Boeing a reluat producţia tuturor programelor de avioane care fuseseră suspendate din cauza unei greve de lungă durată a mecanicilor în nord-vestul Pacificului, transmite Reuters.

Producătorul de avioane a confirmat săptămâna trecută că a repornit producţia avionului său cel mai bine vândut, 737 MAX, la începutul lunii decembrie, la aproximativ o lună după încheierea unei greve de şapte săptămâni la care au participat 33.000 de muncitori din fabrici.

Boeing a precizat că a reluat şi programele pentru avioane cu fuzelaj larg în Everett, Washington, afectate de această întrerupere.

Stephanie Pope, CEO al Boeing Commercial Airplanes, a declarat într-o postare pe reţelele de socializare că producţia a fost reluată pentru programele 737, 767 şi 777/777X.

”Ne-am asigurat că toţi colegii din producţie au finalizat instruirea şi certificările necesare şi că stocurile sunt poziţionate optim pentru o producţie lină,” a spus Pope.

Problemele recente şi măsurile de siguranţă

În noiembrie, Boeing a livrat doar 13 avioane comerciale, cu mult sub cele 56 de unităţi livrate în aceeaşi lună a anului precedent, o scădere cauzată de oprirea producţiei în timpul grevei.

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a intensificat supravegherea companiei după reluarea producţiei.

Directorul FAA, Mike Whitaker, a declarat că este mulţumit de faptul că Boeing reia producţia în mod lent şi sigur, însă a limitat producţia la 38 de avioane 737 MAX pe lună, după un incident de siguranţă major în ianuarie.

Pope a adăugat că Boeing utilizează Sistemul de Management al Siguranţei pentru a identifica şi aborda posibilele probleme, asigurând o reluare ordonată şi sigură a producţiei.

Compania intenţionează să monitorizeze indicatorii de performanţă ai sănătăţii producţiei pentru a livra avioane sigure şi de înaltă calitate la timp clienţilor săi.

 

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Share.
Exit mobile version