„Jurassic World Rebirth”, cel de-al şaptelea episod din franciza Universal, a obţinut 147,3 milioane de dolari în primele cinci zile, în 4.308 cinematografe din America de Nord, scrie Variety.
Aceste vânzări de bilete sunt suficiente pentru a domina topurile interne în timpul weekendului de 4 iulie, şi probabil că vor poziţiona cel mai recent „Jurassic” drept unul dintre cele mai mari succese ale verii.
„Jurassic World Rebirth” a câştigat 91,5 milioane de dolari în weekendul tradiţional (filmul a fost lansat miercuri pentru a profita de prelungirea Zilei Independenţei). Aceasta este o scădere faţă de lansările de trei zile ale filmului „Jurassic World” din 2015, care a generat 208 milioane de dolari, precum şi ale continuărilor sale, „Jurassic World Fallen Kingdom” din 2018 (148 milioane de dolari) şi „Jurassic World Dominion” din 2022 (145 milioane de dolari). După cinci zile pe marele ecran, „Jurassic World” a strâns 258 de milioane de dolari, „Jurassic World Fallen Kingdom” a generat 181 de milioane de dolari, iar „Jurassic World Dominion” a obţinut 172 de milioane de dolari.
„Jurassic World Rebirth”, cu Scarlett Johansson, Jonathan Bailey şi Mahershala Ali, a costat 180 de milioane de dolari, fără a include un buget important de marketing, ceea ce este mult mai puţin decât cele 250 de milioane de dolari pe care studioul le-a cheltuit pentru filmele anterioare „Jurassic World”.
Pe un îndepărtat al doilea loc, „F1” a adăugat 26,1 milioane de dolari din 3.732 de săli în al doilea weekend, marcând o scădere de 54% faţă de weekendul de debut. Până în prezent, filmul Apple a generat 109 milioane de dolari în America de Nord şi 293,6 milioane de dolari în întreaga lume după 10 zile în cinematografe. Cu aceste rezultate, „F1” a depăşit oficial epopeea istorică „Napoleon” a regizorului Ridley Scott din 2023 (221 de milioane de dolari) ca film Apple cu cele mai mari încasări. Deşi nu este un barometru extrem de ridicat (Apple a lansat doar cinci filme în cinematografe), este un pas în direcţia cea bună în ceea ce priveşte ambiţiile comerciale ale studioului nou-înfiinţat. Cu toate acestea, „F1” a fost extrem de costisitor, producţia ridicându-se la aproximativ 250 de milioane de dolari, astfel încât acest film are nevoie de multe ture în jurul pistei pentru a-şi justifica preţul masiv, potrivit Variety.
Pe locul al treilea s-a clasat „How to Train Your Dragon”, cu 9,7 milioane de dolari din 3.714 săli în cel de-al patrulea weekend de la lansare. Până în prezent, acest reboot pentru familii a generat 224 de milioane de dolari pe piaţa internă şi 516 milioane de dolari la nivel global.
Un alt film PG, „Elio” de la Disney şi Pixar, a ocupat locul patru cu 4,9 milioane de dolari din 3.235 de săli de cinema în al treilea weekend. Aventura intergalactică a generat doar 54 de milioane de dolari în America de Nord şi 96 de milioane de dolari la nivel global. În ciuda recenziilor solide, acest film cu un buget de 150 de milioane de dolari se anunţă a fi unul dintre filmele Pixar cu cele mai mici încasări din istorie.
„28 Years Later” a completat top cinci cu 4,6 milioane de dolari din 2.917 săli, o scădere de 53% faţă de weekendul precedent. După trei weekenduri pe marele ecran, sequel-ul cu zombie a acumulat 60,2 milioane de dolari pe plan intern şi 125,8 milioane de dolari pe plan global, pentru un buget de 60 de milioane de dolari.
De asemenea, remake-ul Disney „Lilo & Stitch” a adunat 972 de milioane de dolari la nivel mondial (inclusiv o sumă uriaşă de 408 milioane de dolari în America de Nord) şi ar putea deveni prima superproducţie de un miliard de dolari a anului. O continuare live-action este deja în lucru.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.