Burleanu a întâmpinat la graniță 13 fotbaliști de la Dinamo Kiev și Șahtior: „Vom continua să ajutăm”

Articol de Marius Mărgărit – Publicat luni, 28 februarie 2022, 00:40 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 00:45

Federația Română de Fotbal le oferă un ajutor prețios străinilor de la Dinamo Kiev și Șahtior, plecați din Ucraina de teama războiului.

UPDATE, ora 00:30 – Burleanu a așteptat la graniță 13 jucători fugiți de războiul din Ucraina

La miezul nopții, jucătorii străini legitimați la Dinamo Kiev și Șahtior, 13 la număr, au intrat în România prin vama Albița (județul Vaslui), alături de familiile lor.

Grupul format din 42 de persoane a fost așteptat la intrarea în țară de autocarul echipei naționale a României, informează frf.ro. Fotbaliștii și familiile lor vor fi cazați în această noapte la Mogoșoaia, iar luni vor decola în țările natale.

Stranierii de la Dinamo Kiev și Șahtior au fost întâmpinați de șefii Federației, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu. 

„Acestea sunt momentele când solidaritatea, întrajutorarea sunt valori ale fotbalului care trec de dimensiunile sportive și intră în cele ale umanitarismului. Este modul în care noi, FRF, ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros din Ucraina. Vom continua să ajutăm fotbalul ucrainean să treacă peste încercări”, a declarat Burleanu.

Burleanu, stând de vorbă cu Junior Moraes de la Șahtior, fostul jucător de la Bistrița

Fotbaliștii care au ajuns în România în această seară:

DINAMO KIEV:

Carlos de Pena (Argentina)
Vitor „Vitinho” dos Santos (Brazilia)

ȘAHTIOR DONEȚK:

Junior Moraes (Brazilia)
Fernando dos Santos Pedro (Brazilia)
Pedro „Pedrinho” Victor da Silva (Brazilia)
David Neres Campos (Brazilia)
Maycon Andrade (Brazilia)
Marcos Antonio (Brazilia)
Vinicius Tobias (Brazilia)
Domilson „Dodô” Cordeiro dos Santos (Brazilia)
Ismaily Golçalves (Brazilia)
Vitor „Vitão” Eduardo da Silva (Brazilia)
Marlon Barbosa (Brazilia)

FRF, sprijin pentru sud-americanii de la Dinamo Kiev și Șahtior

Joi, după startul bombardamentelor din Ucraina, sud-americanii de la Dinamo Kiev s-au strâns la un hotel din capitala Ucrainei unde erau adunați și brazilienii lui Șahtior, printre care și Junior Moraes, fostul atacant al Gloriei Bistrița. Toți au făcut un apel pentru a fi ajutați să iasă din țară

Război în Ucraina, ziua a 4-a » Au început negocierile dintre Ucraina și Rusia, după ce Putin a amenințat cu armele nucleare

RĂZBOI ÎN UCRAINA

Război în Ucraina, ziua a 4-a » Au început negocierile dintre Ucraina și Rusia, după ce Putin a amenințat cu armele nucleare

În cele din urmă, fotbaliștii lui Mircea Lucescu și cei de la Șahtior au izbutit să părăsească zona de conflict din Kiev și se îndreaptă acum spre vama Albița, unde vor ajunge în această după-amiază. De acolo, vor fi preluați de autocarul echipei naționale a României, trimis în „misiune” de președintele Răzvan Burleanu, la recomandarea UEFA. În plus, Burleanu va fi și el prezent la punctul de trecere al frontierei. 

Fotbaliștii vor fi duși în cantonamentul de la Mogoșoaia, iar mâine urmează să plece spre Brazilia.

Mai mult, Răzvan Burleanu i-ar fi propus omologului său de la federația ucraineană ca meciurile echipelor naționale ale vecinilor să se dispute în România pe tot parcursul războiului, notează playsport.

Primul fotbalist dispărut pe front în Ucraina

Vitaliy Sapylo, fost junior la Karpati Lvov, era comandant de tanc. Și-a pierdut viața în luptele pentru apărarea Kievului. Avea doar 21 de ani. 

Vitaliy Sapylo jucase fotbal în adolescență. Era la academia de juniori a lui Karpati Lvov (se născuse la Sokolniki, lângă orașul din vestul Ucrainei) și visa să ajungă jucător profesionist.

La un moment dat însă, după EuroMaidan, revolta țării sale împotriva puternice influențe ruse din 2013-2014, a abandonat tot planul său pentru fotbal și a intrat în armată.

Vitaliy Sapylo a fost ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă în luptele de lângă Kiev. „A murit apărând Capitala noastră, pe care rușii încearcă să o ocupe”, a anunțat Karpati.

Eric se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia – Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

Citește și alte știri de actualitate:

Primul fotbalist dispărut pe front în Ucraina! Avea doar 21 de ani și era comandant de tanc

Roman Abramovic renunță la Chelsea: „Le ofer lor clubul, e cea mai bună soluție”


Playtech: Cei mai bogați ruși, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru Vladimir Putin, în plin război cu Ucraina

Cele mai recente știri
Știri similare