Care este regretul din fotbal al lui Mircea Lucescu

Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor al României cu peste 30 de trofee în palmares, cele mai importante fiind Cupa UEFA cu Șahtior în 2009, dar și Supercupa Europei câștigată cu Galatasaray în 2000.

De-a lungul carierei „IL Luce” a antrenat la echipe mari cu jucători la fel de uriași, iar despre acești fotbaliști actualul tehnician al celor de la Dinamo Kiev spune că a știut cum să îi trateze.

Invitat la Marius Tucă Show, Mircea Lucescu a povestit despre una dintre dezamăgirile carierei sale, faptul că nu a apucat să îl antreneze mai mult pe Ronaldo Nazario.

Mircea Lucescu: „Era cel mai bun, dar l-am antrenat foarte puțin”

Mircea Lucescu a fost antrenorul celor de la Inter în perioada ianuarie 1999 – martie 1999, unde a adunat doar 17 partide. În lotul nerazzurilor la acel moment se afla și legendarul Ronaldo despre care are doar cuvinte de laudă în privința calităților tehnice.

„IL Luce” a povestit despre perioada în care l-a antrenat pe „Il Fenomeno” în Italia și despre cum a reușit să gestioneze relația cu un asemenea jucător de talie mondială. Tehnicianul îl consideră pe câștigătorul a două Baloane de Aur cel mai bun fotbalist pe care l-a antrenat în toată cariera.

„Nu e suficient doar talentul. Jucător talentat este și foarte capricios, deci trebuie să știi ce ceri și cât ceri. Eu am avut o relație senzațională cu jucătorii talentați. Dănuț Lupu, Sergen, cu Ronaldo Fenomenul am avut o relație extraordinară. Din păcate el s-a accidentat și nu m-a putut ajuta. Eu i-am tratat altfel, am știut ce să iau de la ei și ce să le ofer.

Ronaldo era un tip extrem de inteligent. Viața lui nu demonstra asta, dar își permitea să facă asta. Era foarte inteligent. Avea niște calități fizice extraordinară, dar avea probleme la articulații, erau ca de căprioară. Mie îmi plăcea să îl pun la antrenament la 1-1, imediat îi punea jos.

Cred că Ronaldo (n.r. a fost cel mai mare fotbalist pe care l-a antrenat), dar pe el l-am antrenat foarte puțin”, a spus Mircea Lucescu la Marius Tucă Show.

Cele mai recente știri
Știri similare