Sfârșitul de an vine la pachet cu noi scumpiri. Chiar înainte de Crăciun, carnea de pasăre, preferata românilor, se va vinde la prețuri mai mari chiar și cu 13 procente.

Principalele cauze pentru care prețul cărnii de pasăre va crește, sunt, printre altele, creșterea prețului la furaje, având în vedere că România s-a cnfruntat cu secetă în această vară, de asemenea costurile utilităților care sunt mai mari în timpul sezonului rece, precum și prețul puiului de o zi care a crescut în contextul apariției focarelor de gripă aviară în mai multe țări din Europa, transmite Dana Costache, jurnalist Digi24.

De exemplu, de la poarta fermei, un kilogram de carne de pasăre pleacă cu 5,8 lei, iar la raft ajunge să fie mai scumpă de două, și chiar de trei ori.

Specialiștii spun că până la sfârșitul anului, prețul cărnii de pasăre se va majora cu aproximativ 13%. Ceea ce înseamnă că pentru mulți români, această carne, cea mai consumată din România, ar putea deveni pentru unii oameni un lux, iar pentru cei cu venituri foarte mici, o amintire.

Editor : Liviu Cojan

Share.
Exit mobile version