Controalele periodice la medic și efectuarea unor investigații de rutină stau la bază depistării din timp a unor probleme de sănătate, unele dintre acestea chiar severe, dar care în contextul unui diagnostic precoce pot fi tratate cu rezultate foarte bune.

În urma unor investigații periodice a aflat și Sabin, în vârstă de 62 de ani, că suferea de cancer de prostată. Bărbatul era foarte preocupat de starea sa de sănătate și nu mai avusese probleme. Deși nu îl supăra nimic, a decis să facă un test PSA, iar rezultatele au indicat valori peste limitele normale. Atunci, Sabin s-a programat la un consult de urologie`, iar pentru un diagnostic cert, medicul urolog i-a recomandat să facă o ecografie de prostată și un RMN de prostată.

Rezultatele celor două investigații imagistice nu au fost concludente, iar Sabin a cerut și a doua opinie medicală. Astfel a ajuns la Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urologie și coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR. Pentru confirmarea diagnosticului, medicul i-a recomandat o biopsie prostatică de fuziune, de altfel „standardul de aur” în identificarea cancerului de prostată. Rezultatul biopsiei a arătat că Sabin avea cancer de prostată într-un stadiu incipient.

Tratamentul recomandat de dr. Constantin Gîngu a fost o operație de prostatectomie radicală, pentru îndepărtarea completă a prostatei. În cazul lui Sabin, echipa medicală de la Spitalul Clinic SANADOR coordonată de Conf. Dr. Constantin Gîngu a realizat o operație robotică la prostată, procedură care este realizată minim invaziv, cu numeroase avantaje pentru pacient. Intervenția a decurs fără probleme, iar pacientul s-a recuperat repede și la scurt timp după operație s-a externat. În prezent, Sabin se simte foarte bine, revine periodic la control și respectă întocmai recomandările medicale.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile chirurgicale pentru tratamentul cancerului de prostată sunt efectuate în condiții de maximă siguranță, într-un bloc operator foarte bine dotat, cu echipamente de ultimă generație, cu sprijinul specialiștilor din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I.

În funcție de indicația stabilită pentru fiecare pacient în parte, operațiile sunt realizate prin abord deschis sau prin chirurgie minim invazivă – laparoscopic sau robotic. Intervențiile asistate robotic sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR cu unul dintre cele mai avansate sisteme robotice existente în prezent prin tehnologia pe care o utilizează – da Vinci Xi.

Conf. Dr. Constantin Gîngu realizează la Spitalul Clinic SANADOR multiple intervenții urologice, inclusiv din sfera oncologică și reconstructivă, cu rezultate remarcabile pe termen lung, atât clasic cât și minim invaziv.

Share.
Exit mobile version