CFR Cluj îl plătește pe Guessouma Fofana cu 18.000 de euro pe lună pentru a juca în Liga 3!

Articol de Marius Mărgărit – Publicat miercuri, 03 august 2022, 08:01 / Actualizat miercuri, 03 august 2022 08:50

Francezul Guessouma Fofana, unul dintre jucătorii care n-au mai evoluat de la revenirea lui Dan Petrescu, nu a ajuns la un acord cu CFR Cluj pentru rezilierea contractului, scadent vara viitoare. 

Acesta a preferat să fie trimis la echipa secundă, dar să-și încaseze banii până la finalul înțelegerii. Astfel, a devenit, de departe, cel mai bine plătit jucător din Liga a 3-a, 18.000 de euro pe lună.

Fofana este un mijlocaș central francez în vârstă de 29 de ani, care a jucat doar 7 partide la CFR Cluj, echipă cu care are contract până în iunie 2023. El nu contribuie cu nimic la prima echipă a „feroviarilor” și nici nu se află pe lista cu lotul pentru prima ligă.

CFR CLUJ

Cristi Bălgrădean somează CFR să-i dea salariile restante! Speriați de o insolvență, mai mulți jucători își cer și ei drepturile

Dan Petrescu l-a eliminat pe Fofana

Guessouma Fofana a fost achiziționat de vișinii vara trecută. El a fost adus după ce-și încheiase contractul cu Guingamp, o formație din liga a doua franceză. Șumudică a fost cel care a insistat să primească un închizător mai puternic și așa a fost recrutat Fofana. 

Africanul a apucat să evolueze în patru partide din campionat, după care Petrescu l-a înlocuit pe Șumi și scoaterea lui Guessouma în afara lotului a fost una dintre primele mutări ale lui „Bursucului”. Noul tehnician îl adusese înapoi pe Culio și, ca să-i facă loc pe listă argentinianului, l-a eliminat pe Fofana.

Fofana are părinți din Mali și din Mauritania, s-a născut în Franța și, înainte să vină în Gruia, a evoluat doar la grupări din Hexagon.

Liga 1, raiul străinilor

Cluburile care semnează angajamente cu fotbaliști străini nu au cum să scape de achitarea integrală a sumelor din documente. Sau pot scăpa dacă jucătorii acceptă să renunțe la o parte din banii care li se cuvin. Dacă nu sunt plătiți la timp, străinii au dreptul să meargă la FIFA și să ceară toate salariile, până la sfârșitul contractelor.

Fotbaliștii români nu au aceleași drepturi, ei nu pot deschide procese direct la FIFA, trebuie să treacă întâi prin comisiile FRF. Cum litigiile durează mult în Federație, cluburile ajung mai ușor la înțelegeri cu autohtonii, conștienți că le e mai greu să ducă lupta din instanțe până la capăt. 

VIDEO Dan Petrescu, despre accidentarile lui Buș și Mistrati: „Suferim în zona de atac!”

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

EXCLUSIV Cristi Bălgrădean somează CFR să-i dea salariile restante! Speriați de o insolvență, mai mulți jucători își cer și ei drepturile

EXCLUSIV Nelu Varga, discuții cu mai mulți oameni de afaceri » Ce plan are patronul de la CFR Cluj

Cele mai recente știri
Știri similare