Cine a fost cel mai mare? Gică Hagi, Ilie Balaci sau Nicolae Dobrin?

Anghel Iordănescu are doar cuvinte de laudă pentru Gică Hagi, pe care îl consideră cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc.

Invitat la ProSport Live, fostul selecționer al României crede că Hagi a fost mai bun decât alți doi fotbaliști uriași: Ilie Balaci și Nicolae Dobrin.

Cu Hagi în mare formă, România a fost la un pas de semifinalele Campionatului Mondial din Statele Unite. În 1994, tricolorii au cedat dramatic în fața Suediei, la loviturile de departajare.

Anghel Iordănescu, dat pe spate de Gică Hagi: „A fost grozav, peste Maradona!”

Anghel Iordănescu i-a făcut o caracterizare extraordinară lui Gică Hagi și este convins că fostul mare mijlocaș a fost chiar și peste legendarul Maradona.

„Pentru mine, de departe, Gică Hagi. În primul rând, a avut o abilitate tehnică fantastică, o viteză de reacție nemaipomenită, un stâng grozav. O putere de analiză a momentului incredibilă. Niște decizii de excepție. Te așteptai să centreze, dar el dădea la poartă și îi făcea semn lui Stelea de ce pleacă înainte. A fost grozav, mare. Hagi a fost peste Maradona. Un băiat extraordinar”, a spus Anghel Iordănescu, la ProSport Live.

Palmaresul lui Hagi în România totalizează 223 meciuri şi 141 goluri, 3 titluri de campion şi 3 Cupe ale României. Gheorghe Hagi a fost de două ori cel mai bun marcator din campionatul României, în sezoanele 1984-1985 şi 1985-1986.

Gică Hagi a debutat la echipa naţională pe 10 august 1983, la Oslo, în meciul amical Norvegia – România (1-1), la vârsta de 18 ani. A participat la trei turnee finale ale Campionatului Mondial: Italia 1990, SUA 1994 – unde a ajuns împreună cu naţionala României până în sferturile de finală, şi Franţa 1998, precum şi la trei ediţii de Campionat European: Franţa 1984, Anglia 1996 şi Olanda/Belgia 2000.

Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”.

În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care … citește mai mult

Cele mai recente știri
Știri similare