De ce este bine să bei un pahar de vin seara. Beneficiile nebănuite pentru sănătate au fost demonstrate științific – Evenimentul Zilei

Un studiu publicat în jurnalul The Drinks Business a demonstrat că un pahar de vin înainte de culcare te ajută să slăbești. Chiar dacă alcool conține foarte multe calorii, o cantitate mică îți oferă beneficii.

Oamenii de ştiinţă au dezvăluit că vinul roşu conţine un compus chimic denumit resveratrol. Poți arde grăsimile mai ușor după un pahar de alcool. Alte studii au depistat că există o legătură directă între consumul de vin și pierderea în greutate, scrie publicația Times of India.

Oamenii de ştiinţă de la Harvard au realizat studii pe 20.000 de femei. Timp de 13 ani, acestea au baut aproape zilnic un pahar de vin roșu înainte de a pune capul pe pernă.

Peste 70 % din femeile care au participat la cercetare au pierdut în greutate foarte rapid după un pahar de vin seara. Altele nu s-au îngrășat deloc, iar cele care nu au băut licoarea au pus câteva kilograme în plus.

Vinul înainte de culcare

Vinul îți oferă și un somn odihnitor sau o stare de bine. Acesta are legătură cu hormonul fericirii, iar compușii din el ajută la reglarea apetitului și la consumarea mai puținor calorii. Cu toate astea, medicii recomandă să fie consumat în cantități mici.

Sursa: Pixabay

Alte cercetări au dovedit că vinul ajută la starea mintală, dar și la sănătatea inimii. Experții au mai aflat că licoarea reduce riscul de ateroscleroză, boli coronariene și accident vascular. Acesta ar putea îmbunătăți și sănătatea intestinului.

Specialiștii au declarat că vinul roșu conține o mulțime de substanțe benefice:

– Polifenoli – Substanțe antioxidante, cu acțiune în prevenirea formării radicalilor liberi și cu acțiune regenerativă asupra organismului.

– Resveratrol – Cel mai puternic antioxidant. Te scapă de îmbătrânire și provine din coaja strugurilor

– Resveratrolul este produs de plante pentru a se apăra împotriva afecțiunilor.

– Flavonoide – Acestea sunt antioxidanți care ajută la sistemul imunitar, dar au efecte antiinflamatorii

– Melatonina – Hormon natural. Acesta este necesar pentru buna funcționare a ritmului circadian și îmbunătățește calitatea somnului.

Cele mai recente știri
Știri similare