Dinamo e matematic la baraj, cu cine poate juca pentru a rămâne în Liga 1

CS Mioveni a învins Dinamo, 2-0, într-un meci din etapa a cincea a play-out -ului Ligii 1, rezultat în urma căruia roș-albii sutn matematic la baraj.

Dinamo e pe locul opt în play-out, cu 13 puncte. Mai sunt patru etapte de disputat, dar „câinii” au 12 puncte mai puțin ca FC U Craiova și CS Mioveni, echipele situate pe locurile ce reprezintă salvarea.

Dar chiar dacă ar ajunge la egalitate cu ele, Dinamo e în inferioritate în privința departajării: a existat rotunjire de puncte la intrarea în play-out pentru Dinamo, FCU Craiova și CS Mioveni, dar în privința numărului de puncte obținute în sezonul regulat bucureștenii sunt mai slabi ca oltenii și cei din Mioveni.

Dinamo e matematic la baraj! Ce adversar poate avea în lupta pentru rămânerea în Liga 1

De ce ar conta poziția din play-out? Dacă ar urca o poziție în clasament, peste Chindia Târgoviște (echipă ce are 22 de puncte, cu 9 mai mult ca elevii lui Uhrin jr.), atunci ar avea un adversar mai slab cotat – locul patru din Liga 2.

În condițiile actuale Dinamo va juca barajul cu U Cluj (locul 3 din Liga 2), galeriile celor două formații sunt înfrățite.

  • CSA Steaua nu are drept de promovare, iar locul ei ar putea fi luat de Concordia Chiajna
  • Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2 (sursa LPF)

Locurile nouă și zece din play-out-ul Ligii 1 sunt Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, ambele depunctate din cauza restanțelor financiare uriașe.

Dusan Uhrin știe că Dinamo va avea o misiune dificilă pentru a se menține în Liga 1: „Vom juca la baraj, va fi greu acolo, sunt echipe bune în Liga 2”.

„Este un moment dificil. Mă simt penibil. Nu am reușit să facem ce ne-am dorit, mă doare că am ajuns în situația asta, m-am săturat, îmi este rușine. Mă înjură lumea la fiecare meci. Ne-a mai rămas doar barajul, trebuie să ne îmbunătățim jocul de la meci la meci, să arătăm altă față, iar la baraj să salvăm echipa asta. Ăsta e obiectivul. Trebuie să îmbunătățim jocul și să demonstrăm că merităm să fim la acest club. Este foarte greu. Jucători, lipsă de valoare. Ne-am făcut de rușine” a declarat Steliano Filip, după CS Mioveni – Dinamo, 2-0.

Cele mai recente știri
Știri similare