Averea lui Victor Socaciu. Cine se va alege cu bani

0
45

S-a aflat ce se întâmplă cu averea lui Victor Socaciu. Banii artistului vor fi împărțiți între cei trei copii moștenitori și Marina Almășan. Cu toate astea, una dintre aceste persoane va primi o sumă mai mare.

Victor Socaciu a murit în 2021. La câteva luni distanță, cei trei copii moștenitori și văduva artistului s-au gândit cum să împartă averea. O dispută aprinsă a avut loc asupra drepturilor de autor, piesele fiind împărțite pe bucăți.

Majoritatea pieselor au fost scrise pentru Marina Almășan, iar cel mai mare procentaj, de aproximativ 80 la sută, i-a revenit fiului lui Socaciu, Victoraș. Și Brândușa Simion și celelalte două fiice, Iulia și Alessia Ana-Maria au primit din avere, dar mai puțin.

Recent, fiul lui Socaciu a fost de acord să-i cedeze drepturile de autor pentru piesa „Lângă inimă îmi stai” lui Paul Surugiu, alias Fuego. El își dorește să cânte această melodie în concertele lui, în memoria celebrului artist. Marina Almășan a acceptat cu greu asta.

„Mărturisesc, în secunda doi după ce Paul – ardeleanul meu drag – m-a întrebat dacă am ceva împotrivă să preia piesa lui Victor, Lângă inimă îmi stai, am avut o strângere de inimă. Mi s-a părut puțin straniu ca un cântec de dragoste ce mi-a fost scris și de ale cărui prime clipe de viață mă leagă atâtea amintiri, să fie cântat de o altă voce, care, cu siguranță, se va gândi la o altă femeie, atunci când va rosti refrenul. După aceea, judecând la rece, mi-am zis: La urma urmei, cântecele de aceea au fost compuse. Ca să circule, să bucure cât mai mulți oameni! Iar Paul chiar este vocea și artistul în măsură să însuflețească o melodie atât de superbă. I-am cerut și părerea lui Victor, deținătorul drepturilor legale asupra melodiei respective”, a declarat Marina Almășan pentru CANCAN.RO.

Ceartă pe melodia lui Victor Socaciu

Marina a mai povestit că toți participanții la moștenire au dorit să aibă melodia cu pricina. Ea a spus și că fiul său așteaptă să vadă cum va suna această melodie cântată de Fuego.

Victor Socaciu și Marina Almășan – Facebook Marina Almășan

„Chiar îmi amintesc că a trebuit să “lupte” la “partajul” drepturilor pentru a-l cuceri pe cel asupra melodiei! Toți participanții la moștenire țineau morțiș să aibă melodia cu pricina, ignorând că ea mi-a fost scrisă. Și că, în plus, stă și numele CD-ului scos de Victor în 1998. Și dedicat, negru pe alb, mie. Știind cât de mult țin la Paul și dorindu-și la rându-i ca toate cântecele tatălui său să circule, nu să moară în internet, Victor mi-a spus: Mama, faci cum crezi tu că e mai bine! Una peste alta, abia aștept să văd ce sentimente mă vor încerca în clipa în care Lângă inimă îmi stai va fi cântată de Paul. Cel al bucuriei este deja prezent!”, a spus aceasta.

Cei trei copii ai regretatului artist au fost de acord ca Brândușa Socaciu să-i despăgubească pe fiecare, cu câte 30.000 de euro. La această sumă se vor adăuga și alte procente după vânzarea casei de pe litoral și a pădurilor deținute de acesta. Momentan, niciunul dintre copiii lui Socaciu n-au primit bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.