Mega-starul american Mickey Rourke vine sa filmeze la Oradea. Vezi…

0
50

Mega-starul american Mickey Rourke va veni, pe 12 februarie, în România pentru a juca în filmul „21 de rubini”, semnat de preotul și regizorul orădean Ciprian Mega, premiat la festivalul de la Moscova.

„Luptătorul” vine la Oradea!

În pelicula care se va filma la Oradea vor mai apărea staruri internaționale precum Anthony Delon și Elisabetta Pellini, dar și actori români cum ar fi Dorel Vișan, Ela Ionescu, Magda Catone sau Răzvan Vasilescu.

„Ne-am oprit asupra actorului Mickey Rourke pentru că este un actor de film cu multe nuanțe. M-a impresionat jocul său actoricesc din filmul «Luptătorul», unde a reflectat fidel toate zbaterile personajului”, a declarat pentru BIHOREANUL preotul Ciprian Mega, cel care va asigura regia filmului.

Primii actori vor veni la Oradea pe 6 februarie, iar Mickey Rourke se va alătura echipei o săptămână mai târziu.

„Vom filma în mai multe apartamente din Oradea, pe strada Aurel Lazăr, vom avea o scenă la Teatrul Regina Maria și în multe alte locuri din oraș”, a spus Mega.

Spre deosebire de alte producții românești, turnate exclusiv într-un apartament, filmul preotului Mega, care va avea în premieră cap de afiș un mega-star hollywoodian, va avea o distribuție bogată.

„În total vom lucra cu o distribuție formată din circa 300 de actori și figuranți”, a declarat regizorul orădean.

O poveste (tipic) românească

Filmul „21 de rubini” încheie trilogia cu același nume și mai cuprinde peliculele „Dimineața care nu se va sfârși”, despre drama femeilor emigrante, și ”Glasul care strigă în pustie”, despre viața părintelui Calciu Dumitreasa. Noua producție se dorește a fi o radiografie a societății românești post-decembriste.

Filmul spune povestea Ninei, o tânără procuroare interpretată de actrița Corina Moise, prietenă cu regizorul Yuri, rol jucat de actorul franco-american Anthony Delon (foto), fiul celebrului Alain Delon.

Acțiunea, care se petrece la sfârșitul anului 2022, o aduce pe Nina în situația ca numele ei să fie nominalizat pentru funcția de procuror general al României.

Nominalizarea ei depinde însă de poziția secretarului de stat al Guvernului SUA, Mickey Mandovanis, personaj interpretat de Mickey Rourke, și reprezentanta Comisiei Europene Nicoletta Delalachiessa al cărei rol va fi interpretat de Elisabetta Pellini.

Filmul, punctat cu personaje colorate, de la politicieni și foști securiști la preoți, va fi constituit din flashback-uri la începuturile anilor 2000.

În unul dintre ele va apărea inclusiv un personaj care face trimitere la episcopul ortodox orădean, Sofronie Drincec, văzut ca un ierarh corupt care împarte funcțiile și parohiile pe bani.

Filmul de autor „21 de rubini” îl are ca scenarist și regizor pe preotul orădean Ciprian Mega.

Producătorii peliculei sunt Laura Mega și Silviu Ciobanu, iar director de imagine, Liviu Mărghitan. Producători executivi sunt Natalia Neag și Kimberly Hines. Montajul va fi semnat de Corina Stavilă, iar sunetul de Mihai Bogos.

Articole pe aceeași temă:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.