Oana Sârbu nu a fost prima alegere în „Liceenii”

0
48

Oana Sârbu nu a fost prima alegere în „Liceenii”. În film trebuia să joace una dintre cele mai frumoase femei la vremea respectivă, în rolul iubitei lui Ștefan Bănică din „Liceenii”.

Oana Sârbu nu a fost prima alegere în „Liceenii”. Mai exact, ea nu a fost prima soluție pentru a interpreta rolul Danei din filmul „Liceenii”. În probe pentru rol a fost Bianca Brad, conform unor imagini făcute publice de Studiourile Buftea.

Oana Sârbu nu a fost prima alegere în „Liceenii”. Cine ar fi trebuit să joace rolul Danei

Întrebată de ce n-a primit ea rolul principal, după mulți ani, Bianca Brad a spus că nu cunoaște motivele exacte. Oricum, ea era mai puţun cunoscută deoarece se afla la început de carieră.

„Nu îmi amintesc să mi se fi dat vreo explicație… E posibil să se fi făcut alegerea și din perspectiva marketingului, preferând persoane deja cunoscute sau cu nume sonore…se practica încă de atunci, asta…iar eu eram la început de drum și a nimănui. Desigur este doar o supoziție“, a mărturisit Bianca Brad.

Bianca Brad şi Bănică jr. Sursa foto: Facebook

Filmul „Liceenii” a avut premiera pe 27 octombrie 1986. A fost realizat după scenariul lui George Şovu. În rolurile principale au fost Oana Sârbu, Ştefan Bănică jr. Imediat au devenit idolii generației de atunci. În film au mai jucat Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruţ, Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru.

Ștefan Bănică, despre succesul filmului Liceenii

Ştefan Bănică a explicat ce a însemnat succesul timpuriu în urma filmului „Liceenii”. Dar şi experiența în sine, care a venit în timp ce făcea Armata la Craiova.

„Când am intrat la Institutul de Teatru şi am făcut filmul Liceenii, popularitatea mea şi a colegilor mei a devenit dintr-odată atât de mare încât nu am avut timp să mă gândesc la asta. A fost un succes timpuriu cu două tăişuri.

Eu veneam direct din armată, de la Craiova. În ultimele două luni de armată am filmat Liceenii, după ce am fost detaşat la Bucureşti. Aveam o altă stare decât colegii mei din film, pentru că, ieşind din unitate, mă simţeam liber. Ne distram mult între noi, cei din distribuţie. S-au legat prietenii de-o viaţă. Cu unii dintre cei care lucrau atunci la film lucrez şi astăzi. De pildă, cu Mona Segall, care atunci era secretară de platou şi care astăzi este unul dintre cei mai mari producători de televiziune din România, am făcut «Dansez pentru tine»”, a declarat Ştefan Bănică.

Oana Sârbu. Sursa foto: Facebook

A fost o întâmplare

Artista a mărturisea recent că a rămas cu eticheta „Dana“ din „Liceenii“, filmul care marcat generații de tineri.

„Da, mie mi se pare foarte frumos să te asocieze lumea cu o anumită imagine, mai ales că a reprezentat atât de mult, pentru generaţii în­tregi. Perioada de atunci nu se mai întoarce, dar ea şi-a pus amprenta pe întreaga mea viaţă. Faptul că am ajuns să joc în Liceenii a fost o întâmplare, pentru că eu mi-am dorit întotdeauna să cânt. Oricum, viaţa mi s-a schimbat după această experienţă”, spunea Oana Sârbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.