Ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a înainte de a muri. Imagini nemaivăzute cu suverana | FOTO

0
42

Fotografii regali Chris Jackson și Samir Hussein au împărtășit ultimele lor instantanee cu regina Elisabeta a II-a înainte de a muri.  

Jackson a realizat unul dintre ultimele portrete oficiale ale reginei, iar Hussein a surpins un moment spontan cu suverana.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, după o domnie care a durat 70 de ani.

Fotografii regali au împărtășit printre ultimele fotografii pe care le-au făcut cu suverana.

Iată șapte instantanee care oferă o privire asupra ultimelor luni din viața reginei Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a, ultimul portret oficial

3 Februarie 2022 (Sandringham, Norfolk) – Regina Elisabeta a II-a, la Sandringham House, pentru a comemora Ziua Aderării, care marchează începutul Anului Jubiliar de Platină al Majestății Sale (Fotografie realizată de Chris Jackson/Getty Images)

Acesta este unul dintre ultimele portrete oficiale ale reginei Elisabeta, realizat de fotograful regal Chris Jackson. Imaginea o arată pe regină lângă iconica sa cutie roșie cu documente guvernamentale.

Jackson a realizat portretul la Sandringham House pentru a comemora Ziua Aderării, începutul anului Jubileului de Platină al reginei Elisabeta, pe 2 februarie 2022.

„Îmi place că această fotografie încapsulează acel angajament față de datorie pe care l-a reprezentat Elisabeta a II-a, precum și un zâmbet natural minunat. Este clar că se simțea fericită”, a declarat Jackson, conform Insider

Ultimul spectacol de cai la care a participat regina

13 Mai 2022 (Windsor, Anglia) – Regina Elisabeta a II-a privește caii din Range Rover-ul său la The Royal Windsor Horse Show de la Home Park, pe 13 mai 2022. The Royal Windsor Horse Show, despre care se spune că era evenimentul anual preferat al reginei, a avut loc în contextul în care Majestatea Sa a sărbătorit 70 de ani de domnie. (Fotografie realizată de Chris Jackson/Getty Images)

Jackson a făcut această fotografie la ultimul Royal Windsor Horse Show la care a participat regina, pe 13 mai 2022.

Iubitoare de cai de o viață, regina Elisabeta a urmărit Royal Windsor Horse Show din Range Rover-ul său.

La momentul respectiv nu era clar dacă regina va fi aptă să participe la evenimentele care sărbătoresc Jubileul de Platină, din iunie 2023, din cauza problemelor de mobilitate.

Jackson spune că apariția reginei de la acest eveniment le-a dat speranță oamenilor că suverana va lua parte și la Jubileul de Platină.

„Lucrul minunat la această fotografie a fost plăcerea pură gravată pe chipul ei în timp ce privea de la fereastra mașinii sale”, a spus Jackson.

Jubileul de Platină

2 Iunie 2022 (Londra, Anglia) – Regina Elisabeta a II-a zâmbește de la balconul Palatului Buckingham în timpul Trooping the Colour. (Fotografie realizată de Chris Jackson/Getty Images)

Jackson a numit Jubileul de platină al reginei Elisabeta din iunie 2022 „unul dintre cele mai importante momente” ale carierei sale fotografice.

Regina Elisabeta și-a sărbătorit Jubileul de Platină în iunie 2022, marcând 70 de ani pe tronul britanic.

Apariția reginei la balconul Palatului Buckingham pentru Trooping the Colour, o paradă anuală cu ocazia zilei sale oficiale de naștere, a fost „cu siguranță un moment emoționant pentru toată lumea”, a declarat Jackson pentru Insider.

Jackson l-a surprins, de asemenea, pe cel mai mic copil al prințului William și al lui Kate Middleton, prințul Louis, acoperindu-și urechile în timp ce avioanele Red Arrow zburau, „spre amuzamentul tuturor”.

Apariție surpriză

5 Iunie 2022 (Londra, Anglia) – Regina Elisabeta a II-a salută mulțimea de la balconul Palatului Buckingham în timpul ceremoniei Jubileului de Platină. (Fotografie realizată de Chris Jackson/Getty Images)

În ultima zi a sărbătoririi Jubileului de Platină, Jackson a fotografiat-o pe regină încheind weekendul cu o altă apariție la balcon.

Regina Elisabeta, îmbrăcată în verde, a salutat mulțimea care s-a adunat pentru spectacolul Jubileului de Platină pe 5 iunie 2022.

„Puteai vedea emoția din ochii ei în timp ce privea mulțimea întinsă până în Trafalgar Square”, a spus Jackson.

„Un moment pe care nu îl voi uita niciodată”

8 Septembrie 2022 (Windsor, Anglia) – Steagul Uniunii este coborât la Castelul Windsor, în timp ce un curcubeu acoperă cerul, chiar în ziua în care a murit regina Elisabeta a II-a. (Fotografie realizată de Chris Jackson/Getty Images)

Jackson își va aminti mereu momentul în care un curcubeu a apărut deasupra Castelului Windsor exact în momentul în care a fost anunțată moartea reginei.

În timp ce steagurile de la Castelul Windsor erau coborâte la jumătate de catarg după moartea Reginei Elisabeta, Jackson a fotografiat un curcubeu care a apărut pe cer deasupra palatului. El a numit acest moment „un moment pe care nu îl voi uita niciodată”.

O fotografie regală și spontană

Fotograful Samir Hussein a declarat că ultimele imagini pe care le-a realizat cu regina au fost spontane.

Vorbind pentru Insider în septembrie 2022, Hussein a declarat că una dintre ultimele fotografii pe care le-a făcut reginei Elisabeta a fost la Trooping the Colour din acel an.

Hussein a spus că ultima fotografia lui preferată este cea cu regina și strănepotul ei, prințul Louis, care avea patru ani la acea vreme.

„Reacția prințului Louis la zborul de trecere este foarte amuzantă, iar regina zâmbind, luând totul cu calm, face ca această fotografie să fie deosebită. O fotografie regală frumoasă și spontană de capturat”, a spus Hussein.

Regina, lângă viitorul rege

30 Iunie 2022 (Edinburgh, Scoția) – Prințul Charles, Prinț de Wales, cunoscut sub numele de Ducele de Rothesay atunci când se află în Scoția, și Regina Elisabeta a II-a participă la parada Reddendo a Gărzii Reginei de Corp pentru Scoția (cunoscută și sub numele de Compania Regală a Arcașilor) în grădinile Palatului Holyroodhouse. (Fotografie realizată de Jane Barlow/WPA Pool/Getty Images)

Regina apare alături de Charles la reședința lor scoțiană, Holyroodhouse din Edinburgh, cu ocazia paradei Reddendo, pe 30 iunie 2022. Este printre ultimele evenimente publice în care regina apare alături de fiul său.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.