DOCUMENT Restanțele din perioada 2017-2021 la salariile din Învățământ, plătite eșalonat în următorii 5 ani. În primul an, doar 5%

Un apel telefonic sec care a durat aproape un minut: de atât au avut parte rudele lui Alin, tânărul ucis în Marea Britanie, din partea autorităților române.

Oficialii români din Marea Britanie au reacționat abia după aproape două zile, zeci de apeluri telefonice la Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii (la care nu a răspuns nimeni) și după ce cazul a ajuns în presă.

Joi dimineață, un angajat al Consulatului General al României la Manchester l-a sunat pe fratele lui Alin. A fost vorba despre un apel telefonic care a durat nici un minut. 

Pe repede înainte, unul dintre angajații consulatului i-a spus acestuia că nu au cum să îl ajute și că au două opțiuni: aduc trupul acasă pe banii familiei, sau îl incinerează în Anglia. 

În rest nimic. Singurele informații pe care familia le primește vin din partea poliției din West Yorkshire, și mai nou din partea unui reporter al ziarului Yorkshire Live, care a ajuns să discute cu familia din Alba Iulia, după ce reporterii alba24.ro le-au făcut legătura.

Familia cere ajutor pentru repatrierea trupului neînsuflețit a lui Alin

Repatrierea trupului lui Alin din Marea Britanie până în Alba Iulia este una costisitoare. Mai exact repatrierea trebuie efectuată de o firmă specializată, iar costurile se ridică între 4500-5000 de euro.

Familia lui Alin nu are banii necesari pentru repatriere. Aceștia fac un apel către toți care l-au cunoscut pe tânăr și vor să ajute cu repatrierea trupului.

CITEȘTE ȘI: Familia tânărului din Alba ucis într-un incendiu în Marea Britanie nu poate afla nimic despre caz. La Ambasadă NU RĂSPUNDE nimeni

Mai jos sunt două conturi, în care se pot face donații, conturile fiind deschise pe numele fratelui lui Alin, Gavrila Ioan-Vasile.

EURO: RO35BTRLEURCRT0494294801

RON: RO85BTRLRONCRT0494294801

Cum s-a petrecut atacul în urma căruia Alin a fost ucis. Familia a primit înregistrări în care se menționeză că tânărul ar fi fost înjunghiat

Alin Nicolae Gavrilă a fost ucis în orașul Dewsbury din Marea Britanie, într-un incendiu devastator, provocat deliberat, din câte se pare, de cetățeni pakistanezi, susține fratele victimei.

Fratele tânărului a precizat pentru reporterii Alba24.ro că incendiul a fost provocat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un dosar penal pentru crimă a fost deschis, iar polițiștii au reținut un prim suspect.

O femeie care locuia în acasă cu Alin susține că tânărul ar fi fost înjunghiat

Însă, în ultimele zile au apărut mai multe speculații. Familia a intrat în posesia unor înregistrări, în care o femeie, care locuia în casa incendiată, susține că Alin ar fi fost înjunghiat înainte ca incendiul să fie provocat. Aceasta se afla și ea în casă, dar a reușit să se salveze cu ajutorul concubinului ei.

Ipoteza că tânărul ar fi fost înjunghiat este vehiculată și în comunitatea locală, din cartierul în care s-a petrecut tragedia, dar momentan polițiștii care se ocupă de caz nu au comunicat nimic în acest sens.

Din primele informații, în casa respectivă, o casă cu parter și etaj, unde locuiau mai mulți cetățeni români, a fost o petrecere, la care au participat mai multe persoane printre care și cetățeni pakistanezi, susține fratele victimei pentru Alba24.ro.

La un moment dat ar fi izbucnit un scandal, iar confictul a dus la incendierea casei de către cetățenii pakistanezi, a precizat fratele victimei.

Ce spune poliția. Informații oficiale

Tânărul din Alba Iulia nu a avut nici o șansă să se salveze, precizează poliția din West Yorkshire.

„Ofițerii au fost anunțați la ora 00.04 duminică, 10 aprilie, cu privire la un incendiu izbucnit într-o casă aflată pe strada Queen, zona Ravensthorpe, aflată la periferia vestică a orașului Dewsbury.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Tânăr din Alba Iulia, ucis în Marea Britanie, într-un incendiu provocat intenționat. Poliția a arestat un suspect

O serie de alte proprietăți au fost, de asemenea, evacuate, incendiul extinzându-se la proprietățile învecinate. Cinci persoane au ieșit din proprietatea afectată, un bărbat suferind răni grave, care au necesitat îngrijiri la spital”, au spus polițiștii.

Pe lângă tânărul din Alba Iulia alte cinci persoane au fost surprinse în incendiul devastator. Fratele victimei a mai precizat că încă un român a fost grav rănit, care ar fi sărit pe geam.

Cei care s-au salvat au primit îngirjiri medicale, la spital. Însă trupul neînsuflețit al tânărului din Alba Iulia a fost descoperit de polițiști abia luni, 11 aprilie, după ce în casa devastată de incendiu au fost efectuate cercetări.

Poliția din West Yorkshire a transmis un comunicat de presă, marți, 12 aprilie, în care au precizat că a fost deschis un dosar penal pentru incendiere și mai mult de atât, un prim suspect a fost reținut în cazul atacului.

„Acest eveniment a avut în mod clar consecințe devastatoare și a dus la moartea unui bărbat care a suferit răni tragice în urma incendiului și prăbușirea clădirii, din care nu exista nicio șansă de supraviețuire.

Continuăm să facem apel la oricine are informații în comunitate să vină să ne ajute. Acest incendiu ar fi putut duce la decese multiple și este vital să-i reținem pe cei responsabili cât mai repede posibil”, a spus detectivul Sharron Kaye.

În jur de 80 de pompieri au intervenit sâmbătă noaptea pentru a stinge incendiul care amenința și alte case din jur. Victimele care s-au salvat au fost transportate la spitalele din Leeds și Wakefield, potrivit bbc.com. Poliția din West Yorkshire derulează o anchetă pentru a elucida cum s-au petrecut faptele.

Fratele victimei a mai precizat pentru Alba24.ro că momentan informațiile din partea autorităților sunt foarte puține și că încearcă să contacteze ambasada României în Marea Britanie pentru a afla mai multe despre ce s-a întâmplat.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Cele mai recente știri
Știri similare