Liderul USR, Dominic Fritz, a declarat, marţi seară, că lumea se aşteaptă ca felul în are statul român funcţionează să se schimbe în urma măsurilor luate de Guvernul Bolojan. Fritz a subliniat că ”o schimbare care nu duce la niciun fel de revoluţie din interior, unde nimeni nu se plânge, nu este o schimbare reală” şi a apreciat că ”ordonanţele trenuleţ” din ultimii ani au fost ”de ochii lumii”.
”Cred, într-adevăr, că lumea se aşteaptă ca felul în care funcţionează statul să se schimbe radical, pentru că multă lume nu mai are încredere că statul, instituţiile statului, companiile de stat funcţioneză în favoarea cetăţenilor, ci toată lumea deja ştie că, de fapt, funcţonează în favoarea unei clase de privilegiaţi”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Dominic Fritz.
Acesta apreciază că ”asta este ceva fundamental ce trebuie să schimbăm în statul român”.
El a explicat de ce pachetul 1 de măsuri fiscale a cuprins anumite prevedeti şi nu cele aşteptate de oameni: ”Motivul de ce s-a făcut întâi un alt pachet este tocmai pentru că cei care ne împrumută bani au spus că ne pare rău, nu vă credem că sunteţi în stare să reformaţi statul români din temelii, vrem să vedem ceva cu impact imediat. Singurul impact imediat este pe partea de taxe şi impozite şi cu asta măcar am reuşit să stabilizăm pieţele financiare, să primim în continuare bani şi din partea Uniunii Europene, ca să nu trebuiască să oprim toate investiţiile pe care le avem, mai ales prin PNRR”.
Fritz spune că este necesară o schimbare reală în România şi a precizat că ”ordonanţele trenuleţ” din ultimii ani au fost ”pentru ochii lumii”.
”O schimbare care nu duce la niciun fel de revoluţie din interior, unde nimeni nu se plânge, nu este o schimbare reală. Dacă ne amintim de aceste ordonanţe trenuleţ din ultimii 2-3 ani prin care am vrut tot aşa să comunicăm în exterior Comisiei Europene, finanţatorilor pe pieţele financiare, că acum facem austeritate, aţi auzit…agitaţie? Nu. Asta înseamnă că au fost mai degrabă, aşa, pentru ochii lumii. Şi acum vin nişte schimbări reale, care dor, care sunt incomode, mai ales, pentru partide şi funcţionari care s-au mufat cumva la acest sistem de clientelism, dar care, încă o dată, vor produce efecte pozitive pentru români”, a mai declarat Fritz.
Potrivit acestuia, ”până la urmă, asta este mesajul care este important”: ”Ceea ce facem noi acum doare şi durerea este împărţită într-un mod democratic peste tot. Cel mai dureros trebuie să fie pentru clasa politică şi pentru clasa de privilegiaţi. Dar, la sfârşitul acestui proces, România trebuie sa funcţioneze mai bine şi cetăţenii trebuie s-o ducă mai bine decât astăzi”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.