Grupul DIGI își continuă sprijinul pentru educația din comunitățile defavorizate, pentru al treilea an consecutiv. Proiectul „Dulăpiorul Fermecat – un pas pentru un viitor mai bun” are ca scop reducerea abandonului școlar. În colaborare cu Asociația „Îngeri pentru Suflete”, DIGI a dotat mai multe școli din județul Arad cu resurse necesare pentru o educație de calitate.

Peste 900 de copii cu posibilități limitate pot privi acum, cu încredere, spre un viitor în care educația le oferă o șansă în societate.

– Cum numiți voi dulăpiorul ăla?

– Dulăpiorul fermecat.

 

– Și de ce crezi că e fermecat?

– Pentru că ne aduce chestii magice.

– Ne dă tot ce avem nevoie. Radiere, pahare, plastelină, acuarele, genți, creioane, stilouri.

 

– Ce-ți place cel mai multe de acolo din dulap să-ți iei?

– Stilouri. 

– Îmi place foarte mult să transcriu texte și alte lucruril. Îmi place să scriu cu stiloul.

– Pix și acuarele și plastilină.

– Radierele în formă de mașinuță.

 

Rezultatele se văd, spun dascălii. Copiii sunt încurajați să vină și să stea la școală tot anul, chiar dacă nu au rechizite.

Cucuiet Cristina, profesor învățământ primar:  Eu cred că astfel de proiecte sunt foarte importante pentru copiii din mediul rural și previn abandonul școlar.

Ioana Lucia Streinu, voluntar: Pentru absolut toți copiii, dar mai ales pentru cei care nu au. Sunt copii care efectiv nu au ce mânca, darămite să aibă bani de pixuri stilouri și caiete.

Neață Daniela Felicia, profesor învățământ primar: Nu numai pentru ei, atât și pentru părinți, pentru că e un ajutor extraordinar, dar și pentru noi, cadrele didactice.

Timar Alexandra, președinte Asociatia „Îngeri pentru Suflete”:  Suntem în al treilea an consecutiv, în care cu Grupul Digi facem dulăpioare fermecate, pline cu rechizite, în trei localități din județul Arad. MUSCA Ne dorim să putem continua cât mai mult și să vedem acești copiii ajunși oameni mari cu ajutorul oamenilor buni din spatele acestor proiecte.

Sprijinirea acestui proiect constituie o nouă inițiativă de responsabilitate socială, parte din programul #DIGIEdu, prin care legăm mii de povești de viitor.

Share.
Exit mobile version