Efectele pandemiei. COVID-19 a crescut riscul de tulburări de sănătate mintală

Fotografie creată de Miguel Á. Padriñán, de la Pexels

Pandemia de COVID-19 a dus la creșterea ratelor de probleme de sănătate mintală, inclusiv anxietate și depresie, conform healthline.com.

Pandemia de COVID-19 a dus la creșterea ratelor de probleme de sănătate mintală, inclusiv anxietate și depresie, conform healthline.com.

Un nou studiu amplu publicat în BMJTrusted Source a descoperit că pacienții Covid-19 au un risc mai mare de a avea proleme de sănătate mintală.

Studiul a analizat veteranii fără probleme anterioare de sănătate mintală

Cercetătorii au analizat peste 150.000 de veterani militari americani cu o vârstă medie de 60 de ani, care au fost urmăriți timp de 1 an.  Aceștia au fost comparați cu aproape 6 milioane de veterani care nu au contractat virusul.

Grupul a inclus numai pacienți fără diagnostic sau tratament preexistent de sănătate mintală timp de cel puțin 2 ani înainte de a contracta SARS-CoV-2.

Acest lucru a permis cercetătorilor să izoleze problemele psihiatrice și tratamentul asociat infecției.

Creșterea ratei de anxietate și depresie

Studiul a constatat încă aproximativ 15 cazuri de depresie la 1.000 de persoane din grupul de recuperare COVID-19 și mai multe șanse să se confrunte cu probleme de somn și rate mai mari de abuz de alcool și droguri.

Cei care s-au recuperat au arătat, de asemenea, o creștere de aproape 50% a gândurilor suicidare în comparație cu cei care nu au dezvoltat COVID-19.

Mulți factori ar putea fi responsabili

Acesta a fost un studiu observațional, deci nu poate determina ce a cauzat problemele de sănătate mintală.

Cercetătorii au remarcat că studiile anterioare despre COVID-19, în special cazurile severe, au găsit flux sanguin redus către creier și neuroni potențial răniți ca o explicație pentru aceste rezultate.

Probleme cognitive și abuz de substanțe la pacienții cu COVID-19

De asemenea, studiul a constatat că pacienții cu COVID-19 au avut cu 80% mai multe șanse de a dezvolta probleme cognitive.

De asemenea, aceștia au avut aproape 35 la sută mai multe șanse de a dezvolta o tulburare de consum de opioide și cu 20 la sută mai multe șanse de a dezvolta tulburări de consum de substanțe, cum ar fi tulburarea de consum de alcool.

Unii supraviețuitori COVID se confruntă cu probleme neuropsihiatrice

Cercetătorii au descoperit că aproape 20% au fost diagnosticați cu sau li s-au prescris medicamente pentru o problemă neuropsihiatrică în anul următor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai recente știri
Știri similare