Eșec pentru România: nici o universitate pe lista celor 253 de proiecte de cercetare finanțate de UE


Consiliul European pentru Cercetare a anunțat marți lista celor 253 de proiecte științifice ce vor fi finanțate cu fonduri UE de 624 de milioane de euro. Nici un proiect derulat în România de vreo universitate, centru sau institut de cercetare nu se află pe lista proiectelor de cercetare avansată.

Pe lista țărilor care au primit finanțare se numără state din regiune precum Ungaria și Polonia (câte un proiect) sau Slovenia (trei proiecte).

Proiectele finanțate acoperă domenii diverse precum utilizarea matematicii pentru a găsi modalități mai bune de utilizare a antibioticelor și a chimioterapiei, modul de protejare a biodiversității insulelor, explorarea spațiului cosmic și înțelegerea modului în care sunetele limbilor noastre se schimbă în timp.

Granturile ERC Advanced Grants sunt concepute pentru a sprijini oamenii de știință și cercetătorii excelenți din orice domeniu, în etapa de carieră în care sunt deja lideri de cercetare consacrați, cu un palmares recunoscut de realizări în domeniul cercetării.

Această nouă rundă de granturi va crea aproximativ 2 300 de locuri de muncă pentru postdoctoranzi, doctoranzi și alte categorii de personal. Beneficiarii reprezintă 28 de naționalități și își vor desfășura proiectele în universități și centre de cercetare din 21 de state membre ale UE și din țările asociate la Orizont Europa.

În cadrul acestei ultime cereri de propuneri, 1 735 de candidați au depus propuneri, iar aproximativ 14,6 % dintre aceștia vor primi finanțare.

Cele mai recente știri
Știri similare