Formula 1: Rusul Nikita Mazepin (Haas), obligat să semneze un document pentru a putea concura

Nikita Mazepin, pilotul echipei Haas, ca şi alţi piloţi ruşi şi belaruşi din sporturile cu motor, va trebui să semneze un document special prin care i se interzice să susţină invadarea Ucrainei de către Rusia, în cazul în care doreşte să-şi continue evoluţiile în Formula 1, a anunţat Federaţia internaţională de automobilism (FIA), scrie DPA.

Pilotul rus Nikita MazepinFoto: Florent Gooden/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

FIA şi-a reziliat contractul cu organizatorii Marelui Premiu al Rusiei, după atacarea Ucrainei de către trupele Moscovei, dar a fost de acord ca şoferii din Rusia şi Belarus să poată concura sub drapel neutru. Este posibil însă ca rusul să îşi piardă locul în echipa Haas, dar deocamdată rămâne pilotul scuderiei.

FIA a indicat că piloţii vor trebui să semneze o declaraţie de aderare la principiile Federaţiei internaţionale, de pace şi neutralitate.

Tatăl lui Mazepin, Dmitri, un miliardar care susţine financiar echipa Haas, este un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Printre cerinţele pentru sportivii ruşi care vor să concureze în competiţiile internaţionale în sporturile cu motor se mai numără obligaţia de a concura sub drapel neutru sau individual, neafişarea simbolurilor naţionale ale Rusiei sau Belarus, acceptarea poziţiei categorice a FIA de solidaritate cu ucrainenii şi cu toţi cei care suferă din cauza războiului.

FIA menţionează însă că este posibil ca piloţii din aceste ţări să fie suspendaţi la diferite etape ale Campionatului mondial, în funcţie de deciziile pe care le vor lua fiecare federaţie naţională care găzduieşte runde ale competiţiei de Formula 1, scrie Agerpres.

Cele mai recente știri
Știri similare