Dacă vreți să mergeți într-un loc din Europa deloc aglomerat, cu peisaje uimitoare și o mulțime de activități de făcut trebuie să știți că există un oraș de basm în Bosnia și Herțegovina. Este cel mai bine păstrat secret al Europei și e o bijuterie care așteaptă să fie vizitată, potrivit Travel off Path. Aici, cu siguranță, nu veți fi întâmpinați de „urări” precum „Go Home!” ca în Barcelona.
Cel mai bine păstrat secret al Europei este Mostar, un oraș de basm din Bosnia și Herțegovina. Acesta e plin de repere istorice, râuri limpezi precum cristalul și oameni prietenoși.
Cum arată evadarea perfectă pentru toamnă
Unul dintre cele mai emblematice poduri din Europa, dacă nu chiar cel mai emblematic, se află în orașul Mostar. Spre deosebire de alte puncte fierbinți ale turismului european, Mostar este în mare parte ignorat de cei care vizitează Europa pentru prima dată și chiar de călătorii care revin, chiar dacă este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Orașul adăpostește comunități diverse și un bogat patrimoniu medieval și otoman.
De la Podul Mostar care a fost reconstruit, până la Moscheea Koski Mehmed-Pasha din apropiere, siturile turistice de aici sunt rareori aglomerate.
Pe lângă valoarea arhitecturală evidentă, Mostar este incredibil de plăcut de vizitat între lunile septembrie și octombrie, dar și vara, când temperatura medie zilnică este de 28 de grade Celsius.
Bazaruri etnice și restaurante tradiționale. Cât costă o masă la un local bun
Pe ambele părți ale podului, există străduțe pietruite care duc la bazaruri etnice și curți secrete, iar pentru gurmanzii, restaurantele vor fi un deliciu. Cele mai bune localuri se află în inima orașului vechi: nu numai că personalul este incredibil de prietenos, dar sunt și accesibile, cu feluri de mâncare la prețuri cuprinse între 3 și 17 dolari.
Potrivit Budget Your Trip, turiștii cheltuie în medie 27 de dolari pe mese pe zi, datorită prețurilor de consum mai mici și abundenței de produse locale. În ceea ce privește cazarea, prețul mediu pe noapte este de 75 de dolari.
Editor : Iulia Bălăianu