Hairstylist-ul Bassem, furat la o sală de fitness din Sectorul 2 / Prejudiciu de aproape 60.000 de lei / Autorii presupusului furt, reținuți

Presupușii autori ai furtului din vestiarul unei săli de fitness din Capitală (sala ”Down Town” din Sectorul 2) au fost reținuți, anunță Poliția.

Potrivit informațiilor g4media, păgubitul este renumitul hairstylist Bassem (de origine sirian), extrem de căutat pentru serviciile sale de clienți din lumea mondenă a Capitalei.

Autorii furtului ar fi doi adolescenși recunoscuți, de 16 și 17 ani, porecliți „Cara”, respectiv „Geani”.

Din informarea poliției reiese că cei doi autori ar fi sustras din vestiar bunuri și bani, prejudiciul fiind evaluat la circa 60.000 de lei.

„Sâmbătă, 30 iulie a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 8 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au reținut doi tineri, de 16, respectiv 17 ani, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, în Sectorul 2 al Capitalei.

Cercetările au fost declanșate la data de 29 iulie a.c., când Secția 8 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că i-au fost sustrase mai multe bunuri, printre care și suma de aproximativ 60.000 lei, din vestiarul ce era asigurat cu cheie, în timp ce se afla într-o sală de fitness din Sectorul 2. 

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta ar fi fost comisă de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 42 de ani, care ar fi pătruns în vestiarul sălii de fitness și ar fi forțat butucul ușii de acces de la cutia în care erau depozitate bunurile persoanei vătămate, de unde ar fi sustras un rucsac ce continea aproximativ 60.000 de lei.

În data de 30 iulie a.c., au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, în urma cărora au fost depistați și conduși la audieri cei 2 tineri de 16 și 17 ani.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Secției 7 Poliție, al Serviciului de Investigații Criminale Sector 2 și al echipajelor de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate de către Secția 8 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează în informarea Poliției.

Citește și…

Cele mai recente știri
Știri similare