Hisense și Leica fac echipă pentru a produce televizoare laser

Leica este un producător recunoscut de camere și lentile, iar acum își unește forțele cu cei de la Hisense pentru a explora un domeniu mai puțin cunoscut: televizoare laser. Cele două companii spun că prin acest parteneriat pe termen lung se vor folosi de experiența pe care Hisense o au pe segmentul de TV-uri laser cu experiența pe care cei de la Leica o au în producția de lentile de proiecție pentru a creea o tehnologie puternică și future-proof.

Ce sunt televizoarele laser?

Acest tip de TV folosește o tehnologie similară cu cea a proiectoarelor pe care toți le știm și cu ajutorul cărora am văzut nenumărate prezentări plictisitoare în PowerPoint. Un televizor laser este format din două elemente care funcționează împreună: un ecran și un proiector. Proiectorul este așezat în fața ecranului, la o distanță foarte mică, iar acesta proiectează în paralel trei surse de lumină RGB pentru a crea o imagine de calitate înaltă care are puterea de a reda culori intense și precise. Un alt plus al acestei tehnologii este faptul că modul de redare al luminii este mult mai prietenos pentru ochi. Un exemplu de astfel de TV este 100L9G de la Hisense.

O altă colaborare pe care Leica au făcut-o în zona de home entertainment a fost cea cu JMGO, firmă producătoare de proiectoare smart și televizoare laser. Aceștia au colaborat pentru a crea un proiector compact numit O1 Pro, care este capabil să redea imaginea de la o distanță de 21 de centimetri. Din păcate, JMGO nu sunt o firmă foarte cunoscută, iar calitatea dispozitivelor și tehnologiei celor de la Hisense este superioară. De aceea, noul parteneriat este o mișcare bună pentru Leica, care cel mai probabil ne va aduce niște device-uri fără adversar în această zonă a televizoarelor laser.

Dacă sunteți interesați de ce știu să facă Hisense și în zona de televizoare „normale”, am testat acum vreo trei luni o minunăție de TV de la aceștia numit 75U9GQ (un nume frumos și ușor de reținut, știu), de care toți cei de la Zona am fost plăcut surprinși când am văzut ce știe să facă. Puteți citi review-ul aici, sau să-l vedeți în format video aici, dacă vreți să vedeți cum ne-am rupt spatele încercând să îl cărăm pe scări.

Cele mai recente știri
Știri similare