„În Londra există așa ceva?!”

Articol de GSP – Publicat miercuri, 20 aprilie 2022 09:10 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2022 10:23

Moderatorul TV Vali Moraru l-a confruntat în direct pe Florentin Pandele, primarul Voluntariului, pe seama implicării politicului în sport.

După FC Voluntari – FC Argeș 2-0 în manșa tur din semifinalele Cupei României, Pandele a dorit să intre în direct la TV pentru a-și susține cauza și să explice de ce i se pare normal ca Primăria să se implice în sport. În contrapartidă, jurnalistul Vali Moraru a combătut exemplele oferite de Pandele, referindu-se la primari-patroni care decid inclusiv numirile de antrenor din Liga 1.

FCSB

Octavian Popescu, în atenția unui club din Premier League! Frații Becali ar fi demarat deja discuțiile

Florentin Pandele, primarul Voluntariului, contrat la TV: „În Londra există așa ceva?!”

„În Voluntari investim în sport, în fotbal. Cât voi fi primar mi-am asumat acest risc de a investi în sport. Dacă statul nu va investi în sport, va fi mult mai jalnic decât până acum. Că privatul nu poate investi, probabil că este o bilă neagră pentru sportul românesc. Dacă municipalitățile nu investesc în sport, cine să mai investească?

Avem 700 de copii la academia de fotbal, 200 la baschet. Avem campioni la atletism. Mi se frânge inima când văd oameni care se întreabă de ce Voluntari e în Liga 1, de ce a a ajuns în play-off. Nimeni nu a împins Voluntari în Liga 1. Unde e vina noastră că Brașov, Timișoara nu se găsesc în prima Ligă? Cu ce sunt eu de vină ca primarul de la Sectorul 1 nu investește la Rapid? Cum de nu aveam eu șansa să fiu la Sectorul 1 să investesc la Rapid… În plus, uitați-vă ce face Ungaria, care trimite bani inclusiv în România pentru sport. Noi de ce nu putem?”, a declarat Pandele, conform digisport.ro

Ulterior, a urmat un dialog încins.

  • Vali Moraru: „Nu este un exemplu de urmat Ungaria, dați-ne altul. Spuneți-ne care primar din Londra negociază prelungirea contractului antrenorului de la Arsenal!”
  • Florentin Pandele: „Domnul Vlad, vă rog”
  • Vali Moraru: „Nu sunt Vlad, sunt Vali Moraru!”
  • Florentin Pandele: „Domnule Vali Moraru, întrebați antrenorii de la FC Voluntari…”
  • Vali Moraru: „E în regulă”
  • Florentin Pandele: „Să întrebați la Voluntari dacă vreodată Pandele Florentin Costel a sunat să intre x sau y”

Discuția din direct a pornit, în principiu, de la declarația făcută marți seară de Jean Vlădoiu. Președintele Argeșului a precizat că viitorul antrenorului Andrei Prepeliță la echipă depinde de primar: „Prepeliță încă nu a semnat prelungirea contractului. Nu depinde de mine, depinde de primarul Gentea”.

FC Voluntari supraviețuiește din bani de la Primărie

Bugetul clubului FC Voluntari e susținut în cea mai mare parte din banii proveniți de la Primărie și de la Consiliul Local. Pe parcursul anului 2021, FC Voluntari s-a ales cu 3,3 milioane de euro, ceea ce a reprezentat 70% din totalul veniturilor grupării antrenate de Liviu Ciobotariu

Anul  Suma Procent din veniturile totale
2018  2.300.000 62%
2019  3.000.000  67%
2020 1.400.000 40%
2021 3.300.000 70%

Stadionul pe care evoluează echipa e construit din bani publici și aparține Primăriei. Numele acestuia a fost dat la ordinul primarului Pandele și arena se cheamă Anghel Iordănescu, unul dintre cei mai buni prieteni ai edilului din Voluntari. În 2020, la alegerile locale, Iordănescu a făcut parte din echipa Gabrielei Firea, candidând pentru un loc în Consiliul Municipiului București. Baza de pregătire este, de asemenea, construită din fondurile Primăriei.

Vasile Șiman a răbufnit în studioul GSP: „Nu avem canalizare, nu avem drumuri, nu avem toalete publice, dar avem jucători plătiți cu zeci de milioane de euro din bani publici”

Mai multe știri din Liga 1:

Copiii încasează rușine după rușine pentru ca LPF să ia sute de mii de euro

Steaua nu se refuza, FCSB se refuză! Roș-albaștrii, surclasați la sponsorizări

Cele mai recente știri
Știri similare