Autoritățile ucrainene ordonă evacuarea civililor din regiunea Herson

0
33

Joi, autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea obligatorie a civililor din regiunea Herson, în sudul țării, care este parțial controlată de forțele ruse și care este ținta unor bombardamente regulate, potrivit AFP.

Un barbat ranit in timpul bombardamentelor rusesti in HersonFoto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

„Consiliul regional de apărare din Herson a decis să efectueze evacuări obligatorii ale familiilor cu copii din localitățile supuse unui tir inamic constant”, a declarat guvernatorul Oleksandre Prokudine pe Telegram.

În regiunea Herson, trupele rusești controlează zonele de la sud de râul Nipru, după ce anul trecut s-au retras din orașul Herson, capitala regiunii, care este bombardat în mod regulat.

În august, autoritățile ucrainene au recomandat deja evacuarea civililor din aproximativ zece localități din regiunea Harkov, în nord-est, în fața unei ofensive locale a forțelor ruse. Totuși, aceste evacuări nu erau obligatorii.

De asemenea, guvernatorul a declarat că autoritățile regionale se pregătesc pentru „situații de urgență” în această toamnă și iarnă în ceea ce privește aprovizionarea cu energie electrică.

În iarna anului 2022, Rusia a desfășurat o campanie masivă de bombardamente asupra infrastructurii ucrainene, provocând întreruperi regulate de energie electrică.

____

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.